Facebook' a Özel Antivirüs Uygulaması

logoFacebook’ta özel bilgilerin gizliliği ve güvenlik tehditi tartışmaları siber güvenlik uzmanlarını da harekete geçiriyor. Son gelişmeleri takip eden Bitdefender, SafeGo adlı uygulaması ile Facebook’ta kullanıcıları korumaya çalışacak.

Gerçek kullanıcı profillerini barındırması ile de siber korsanların ve zararlı yazılımların hedefi haline gelen Facebook, son günlerde tarayıcı tabanlı tehditlerle de gündeme geldi. Bu durumu fırsat bilen antivirüs yazılımları uzmanı Birdefender’in geliştirdiği Facebook uygulaması SafeGo, tehditlere karşı durmayı hedefliyor.

facebook-safeGoBitdefender’in bilgi birikimi ile geliştirilen uygulama Facebook kullanıcı hesaplarının gizlilik derecesini ölçmenin yanısıra, profille ilişkili linkleri ve mesajları da zararlı linklere karşı koruyor. SafeGo, otomatik ve kesintisiz tarama ile profillerin güvenliğini sürekli olarak test ediyor. Uygulama yaptığı analizle bulduğu zararlı linklere karşı arkadaş çevresini de uyarmak da çevresel bir tehditin önüne geçebilir.

Uygulamanın kurulum aşamasında istediği bilgiler dikkat çekse de bilgilerin daha büyük tehditlerden korunmak amacıyla paylaşıldığını düşünmek gerekiyor. Facebook profillerini ele geçirerek satışa çıkaran sanal korsanlar düşünüldüğünde ise bu uygulamanın özellikle siber tehditler konusunda acemi kişilere faydalı olacağı akla geliyor.

Uygulamayı apps.facebook.com/bd-safego adresinden denediğimizde risksiz bir profilimize sahip olduğumuzu öğrendik. SafeGo’yu denemek isteyenler için test sonrasında gizlilik ayarları bölümünden uygulamayı tamamen kaldırmanın mümkün olduğunu söyeleyelim. Bu bölümde kullanmadığınız uygulamaları profilinizden kaldırmanızda da fayda var. Bu tür güvenlik uygulamalarının sahtelerine karşı da dikkatli olmak gerekiyor.

Bitdefender kendi işine odaklanırken bir yandan da bizlere Facebook’un tehditlerle dahi bir fırsat doğurabileceğini gösteriyor. 2011′de 1 milyar kişiye ulaşmayı hedefleyen Facebook, internetin sosyal ağ tabanını oluşturmakla bakalım daha hangi kavramları da içine alacak.

TOP

Kıbrıs web Tasarım