Facebook, 1 milyar dolarlık Instagram yatırımının geri dönüşünü 2014’te almaya başlayacak

instagram-reklam-satisi-225Facebook’un Instagram’ı 1 milyar dolara satın alması geçen yılın en çok konuşulan konularından biri olmuştu. Aradan yaklaşık 16 ay geçti ve Facebook sonunda bu yatırımının karşılığını alma yönündeki planlarını netleştirdi.

WSJ’da yayınlanan habere göre önümüzdeki yıl Instagram reklam satışlarına başlayacak. Bu süreci yönetecek olan kişi ise geçtiğimiz Nisan ayında Facebook’tan transfer edilen ve Instagram’ın 20 kişilik operasyon ekibinin başına getirilen Emily White olacak. White daha önce Facebook’ta mobil işbirlikleri ekibinin yöneticisiydi.

Instagram’ın 150 milyona ulaşan toplam kullanıcı sayısı şimdiden reklamverenler için önemli bir potansiyel olarak değerlendiriliyor. Fakat bu süreç pek de kolay olmayabilir…

Markalar için güzel haber ama asıl merak edilen kullanıcıların tepkisi

Bundan sadece iki ay önce 130 milyon kullanıcısı olan Instagram ile ilgili olarak Zuckerberg, Temmuz ayında “doğru zaman geldiğinde” reklam satışına başlanacağını belirtmişti. Görünüşe göre White’ın da ekibe katılmasının ardından doğru zamanı belirlemek mümkün oldu ve 2014 yılında başlayacak reklam satışları ile Facebook artık yatırımını geri dönüşünü almaya başlayacak.

Hızla artan kullanıcı sayısı ile birlikte Twitter’a da giderek yaklaşmaya başlayan Instagram’ın markalar için oldukça cazip bir platform olacağı kesin fakat zaten asıl sorun markalar değil, kullanıcılar. Reklamların kullanıcılar tarafından benimsenebilecek bir şekilde uygulama içerisinde yer almasını sağlamak pek de kolay bir iş olmayacak. İçeriğinde sadece fotoğraf ve videoların bulunduğu Instagram’da kullanıcı tecrübesine zarar vermeden.

Hatırlayanlar olacaktır; Aralık ayında Instagram’ın kullanıcı sözleşmesindeki değişiklikler kullanıcılar tarafından çok sert bir şekilde eleştirilmiş ve sonucunda Instagram özür dilemek zorunda kalmıştı. Bakalım Facebook bu kez kullanıcılarla karşı karşıya gelmeden bu hassas süreci yönetebilecek mi?

 


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım