Facebook, Twitter’dan sonra bu sefer de LinkedIn’e doğru bir adım atmaya hazırlanıyor

fb-pb-2251,1 milyarın üzerindeki kullanıcısıyla dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, sunduğu özelliklerini genişletmeye devam ediyor. Bu konuda son dönemde attığı önemli adımların tamamı Twitter’daki bazı önemli özellikleri, Facebook’a taşımaya yönelik gibi görünüyordu.

Abonelik yapısı, hashtag’ler ve trending yani öne çıkan konular bunlar arasında dikkat çekenler. Facebook bu sayede kendi sosyal ağını sadece arkadaşlar arasında kullanılan bir yapıdan, daha farklı bir noktaya, özetle Twitter’a doğru taşımaya çalışıyor.

Fakat Facebook’un örnek aldığı tek sosyal ağ sitesi Twitter değil. Şu anda test etmekte olduğu ve kullanıcıların profesyonel iş yaşamlarındaki becerilerini listelemelerini sağlayan özellik bu kez de LinkedIn’e doğru bir adım atmaya hazırlandığını gösteriyor.

fb-pb-1

Socibits tarafından ortaya çıkartılan bu yenilik sayesinde artık kişisel bilgileriniz arasında Profesyonel Beceriler’inde yer almasına imkan veriyor. Profilinizin “Hakkında” kısmında yer alan “İş ve Eğitim” bölümünde bulunan bu bölüme birden fazla profesyonel özellik ekleyebiliyorsunuz. Konuyla ilgili olarak Facebook şu anda bu özelliği test sürecinde olduğunu doğruladı fakat şu aşamada daha fazla bilgi bulunmuyor.

fb-pb-2

Bu özelliğin en ilgi çeken yanı profilinize eklediğiniz profesyonel becerinizin ilgi alanları ile otomatik olarak eşleştiriliyor olması. Hatta eklemek istediğiniz becerinizle ilgili bir ilgi alanı yoksa eklemek de mümkün olmuyor. Bu yüzden örneğin zaman yönetimi sizin bir profesyonel beceriniz ise şu an itibariyle Facebook’un ona en yakın önerisi “Zamanda Yolculuk” :)

fb-pb-3

Tabi ki bu ilgi alanlarının çeşitlendirilmesi ile giderilebilecek bir sorun. O zaman da, profesyonel becerilerini herkese açık olarak paylaşanlar arasından aynı ilgi alanına sahip kişileri bir arada görmek mümkün olabilecek. Bu da iş arayanlar ile insan kaynaklarıyla uğraşanlar için sosyal medyada yeni bir kanal daha oluşmasına ve Facebook’un daha da faydalı hale gelmesini sağlayacak.

 


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım