15 yaşına giren Google’dan yeni arama algoritması: Hummingbird

google-15yil-ekran-goruntusu-225x130Google dün 15. yılını kutladı. 15 yıl önce garajda başlayan Google’ın yolculuğu 60′tan fazla firmayı toplamda 23 milyar dolara satın alma ve internet reklam pazarının da yarısına sahip olmayla devam ediyor.

Google‘ın ana ürünü olan arama motoru hizmeti, kullanıcılara daha doğru sonuçlar vermek amacıyla yıllar içerisinde Caffeine, Panda, Penguin adlarını da alarak yeni algoritmalarla yenilendi. Son algoritmanın adı Hummingbird olurken Google’ın arama motorundan sorumlu başkan yardımıcı Amit Singhal 1 aydır aktif olan Hummingbird ile aramaların %90′ının etkileneceğini ve Caffeine’den sonra en çok değişikliğin geldiği algoritmanın Hummingbird olduğunu belirtiyor.

Google, Hummingbird algoritmasında daha uzun ve detaylı arama sorgularına daha uygun sonuçlar getirmeyi amaçlıyor. Daha önce anahtar kelimeler ile sonuçlara ulaşan kullanıcılar artık emir cümleleriyle istedikleri sonuçlara ulaşabilecek. Böylece “2. yeni şairleri kimlerdir?” gibi soru modelleri ile kullanıcının arkadaşları ile konuşuyor gibi Google’da arama yapması sağlanacak.

Google 15. yılına özel zaman çizelgesi yayınlarak arama motoru hizmetine yıllar sürecinde neler eklediğini de detaylı göstermiş oldu.

google-arama-zaman-cizelgesi-640x360

Google’ın blogunda 15 yılına özel yayınladığı  zaman çizelgesi  ile aramada yapılan geliştirmeleri yada arama sonuçlarına eklenen bilgileri yıllar içerisideki değişimini görmek mümkün. Yeni güncelleme ile birlikte Knowledge Graph’i kullanmaya başlayacak Google arama sonuçlarında detaylı bilgileri artıracak böylece Zeytinyağı ve tereyağını karşılaştıran kullanıcıya kalori miktarı, günlük tüketim miktarınında aralarında bulunduğu detaylı bilgiler sunulacak.

Yeni güncelleme ile kullanıcıları Wikipedia’ya göndermek istemeyen ve daha hızlı bilgiyi minimum tık ile sunan bir Google olacak karşımızda. Buna karşın özelllikle SEO (arama motoru optimizasyonu) yatırımı yapmış firmaların nasıl etkileneceği konusunda bir şeyler söylemek için biraz erken. Süreç içerisinde yeni güncelleme ile arama motoru trafiğinden ne kadar etkilendiklerini birlikte göreceğiz.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım