OpenFeint’in kurucuları yeni sosyal mobil oyun platformu OpenKit’in tanıtımını yaptı

open-kitMobil oyun geliştiricilerinin yakından tanıdığı ancak geçen yıl Aralık ayında geliştirilmesi durdurulan OpenFeint servisinin kurucularından Peter Relan, yeni açık kaynak kodlu mobil oyun platformu OpenKit‘in tanıtımını gerçekleştirdi. 2013 Mart ayında private beta olarak sınırlı bir geliştirici grubuna açılan platform bugün itibariyle kapılarını oyun geliştiricilere açtı.

OpenKit mobil oyun geliştiricilerinin oyunlarına entegre edebileceği bir sosyal oyun platformu. Mobil oyun geliştiriciler OpenKit platformunu oyunlarına entegre ettikleri taktirde kullanıcıların oyuna ‘Game Center, Google Plus ve Facebook’ kullanıcı bilgileriyle giriş yapabilmesine olanak sağlıyor. Ardından kullanıcılara ilk olarak oynadıkları oyunlar için sosyal lider tablosu gösteriyor.

Sosyal lider oyun tablousu ile birlikte platform, kullanıcılar ile etkileşime girerek farklı bir kullanıcının daha yüksek puan yaptığı durumlarda push mesaj göndererek onları oyuna oynamaya teşvik ediyor.

Screen-Shot-2013-09-27-at-16.37.55-640x405

Sosyal lider tablosu özelliğine ek olarak OpenKit ‘Ghosting’ ismini verdikleri özelliği sayesinde tek kişilik oyunlar için asenkron multiplayer özelliği getiriyor. Böylece tek kişilik oyunların oynanış süresini ve oyunun ömrünü uzatmayı planlıyor. OpenKit üzerinden iOS/Android farkı gözetmeksizin kullanıcıların oyuna arkadaşlarını davet edebilmesi de platformun özellikleri arasında. OpenKit tabi ki ‘Achievements’ sistemini atlamamış, platform oyunlara entegre edilecek bir ‘Achievements’ altyapısıda geliştirerek oyuncuların oyundan daha fazla keyif almasını sosyal ağlar’da oyun içi başarılarını paylaşabilmesine olanak sağlıyor.

OpenKit iOS, Android ve Unity ile geliştirilen oyunlara entegre edilebiliyor. Platform açık kaynak kodlu olmasına rağmen oyunun aylık aktif kullanıcı sayısına göre bir ücretlendirme var. Buna göre 0 – 150 bin arasında aylık aktif kullanıcısı olan oyunlar için ücretsiz, 150-300 bin arasında aylık aktif kullanıcısı olan oyunlar için $100, 300-600 bin arasında aktif kullanıcı sayısı olan kullanıcılar için $500, 600 bin – 1 milyon arası aylık aktif kullanıcısı olan oyunlar için ise aylık olarak $1000 dolar ücret talep ediyor.

Daha önce OpenFeint konusunda oldukça tecrübeye sahip olan OpenKit ekibi bu tecrüberline OpenKit’e doğru bir şekilde aktarabilirse oyuncular arasında etkileşimin yüksek seviyede olduğu cross-platform bir sosyal mobil oyun platformu yaratmayı başarabilir.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım