Bir sonraki iPhone güneş enerjisi ile çalışacak olabilir mi?

iphone-gunes-enerjisiApple merakla beklenen yeni nesil iPhone’u tanıttı. Üstelik bu kez bir değil, tam iki yeni iPhone ile tanıştık. iPhone 5S bildiğimiz iPhone serisinin devamı olurken, uzun zamandır beklenen ucuz iPhone modeli olarak da iPhone 5C ile tanıştık. İkisini yan yana koyup incelendiğinde açıkçası her iki iPhone’unun da büyük yenilikler içerdiğini söylemek pek mümkün değil. Özellikle de iPhone 5C’nin beklentilerin epey uzağında kaldığı yönündeki yorumlar ağırlıkta.

Böyle olunca Apple’ın iPhone konusundaki inovasyon gücünü yavaş yavaş kaybettiği şimdiden konuşulmaya başlandı bile. Fakat 9to5Mac’in ortaya çıkardığı bir iş ilanı Apple’ın bir sonraki iPhone’da oldukça ses getirebilecek yeni bir özellik üzerinde çalışmaya bugünden başladığının ipuçlarını barındırıyor gibi görünüyor.

Peki gerçekten de güneş enerjisiyle çalışan bir iPhone geliyor olabilir mi?

Hem dokunmatik ekran, hem güneş paneli

9to5Mac’in Apple’ın sitesinde yer alan iş ilanları bölümünde fark ettiği bir ilan, Apple’ın güneş enerjisi konusunda bilgi sahibi bir mühendis aradığını ortaya koyuyor. İlanda yer alan açıklamalardan mühendisin Apple’ın bünyesinde güneş enerjisi paneline sahip dokunmatik algılayıcıları geliştirmek konusunda görev alacağı anlaşılıyor. Diğer bir deyişle Apple şu sıralarda geliştireceği cihazın dokunmatik ekranın aynı zamanda bir güneş enerjisi paneli olmasını sağlamak üzerine çalışmalar yapmak niyetinde.

Patenti de hazır

Bunun için Apple’ın bir patente ihtiyacı olacağını düşünebilirsiniz ve haklısınız da. Teknoloji devleri bu tip teknolojilerde daha çalışmaya başlamadan önce ilk olarak patenti alarak işe başlıyorlar. Apple’ın tam da bu tarif edilen teknoloji için bir patente zaten sahip olduğu sanıyorum sizi şaşırtmayacaktır.

9to5Mac’in işaret ettiği iş başvurusu şu anda Apple’ın sitesindeki iş ilanları bölümünde görünmüyor, fakat LinkedIn üzerinde ilanı halen görmek mümkün.

iPhone 5S ilk bakışta beklentileri tam olarak karşılamadı gibi görünüyor ama görünen o ki Apple, iPhone 6’da bu durumu telafi etmek için şimdiden kolları sıvadı bile…

Sizce Apple gerçekten de güneş enerjisi ile çalışan bir iPhone yapabilir mi ve yapabilirse bu rekabette kendisine ne kadar fark sağlar?

 


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım