Apple iPhone 5S’lerin bazılarında batarya problemi olduğunu resmi olarak kabul etti

iphone-5s-battery-pApple’ın 10 Eylül tarihinde tanıttığı ve 20 Eylül’de ABD başta olmak üzere Avusturalya, Kanada, Çin, Fransa, Almanya, Japonya, Singapur ve İngiltere’de satışa sunduğu yeni nesil iPhone 5S’lerde ilk problem resmi olarak Apple tarafından doğrulandı.

Apple’ın sözcüsü olarak görev yapan Teresa Brewer‘ın yaptığı açıklamaya göre iPhone 5S modellerinde bataryanın hızlıca bitme sorunu var.

Kullanıcılar cihazlarını ne kadar şarj etselerde batarya çok kısa sürede kendini boşaltıyor. Yine açıklamaya göre sorun yazılımsal değil donanımdan kaynaklanıyor. Apple bu sorunu ne kadar iPhone 5S modelinde görüldüğünü tam olarak açıklamasa da sektör kaynakları bunun birkaç bin adet dolaylarında olduğunu söylüyor.

Apple şu anda bu sorunu yaşayan kullanıcıları tespit etmeye çalıştıklarını ve hatalı modeli satın alan kullanıcılara yeni telefonlar vereceğini açıkladı. Apple’ın sevkiyat yaptığı ülke sayısı göz önüne alındığında sorundan muzdarip kullanıcıların tespiti ve telefonlarının yenilenmesi biraz vakit alacak gibi gözüküyor. Çünkü yeni iPhone’lar  25 Ekim tarihi itibariyle 25 ülke’de daha satışa sunulmuştu. Yeni iPhone’ların Türkiye resmi satış tarihi ise 1 Kasım olarak açıklanmıştı.

Apple basın sözcüsü Teresa Brewer’ın konuyla ilgili tam açıklaması ise su şekilde:

“We recently discovered a manufacturing issue affecting a very limited number of iPhone 5S devices that could cause the battery to take longer to charge or result in reduced battery life,” said Teresa Brewer, an Apple spokeswoman. “We are reaching out to customers with affected phones and will provide them with a replacement phone.”

Apple’ın bataryayla ilgili ilk karşılaştığı sorun da bu değil, şirket daha önce 2006 yılında ürettiği laptoplar ile benzer bir sorun yaşamış ve sorunun nedeninin Sony tarafından Apple için üretilen bataryaların hücrelerinden kaynaklandığı açıklanmıştı. Aynı şekilde şirket sorunun yaşandığı laptoplarını geri çağırarak sorunu çözmüştü.

 


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım