Sosyal ağlarla giriş seçenekleri üzerine detaylı bir infografik

social-loginKullanıcı adı ve şifrenin yazılmasına alternatif olarak kullanıcının sosyal ağlardaki hesabı ile bir başka web sitesine giriş yapması olarak adlandırabileceğimiz Sosyal Giriş’in kullanımı her geçen gün artıyor. Facebook, sosyal giriş yapma özelliğini diğer web sitelerine açmakla hem kullanıcılar hem de web siteleri tarafından kısa sürede tercih sebebi olmuş ve sadece mobilde aylık 850 milyon girişe ulaşmıştı.

Sosyal müşteri yönetim aracı Gigya sosyal giriş ile ilgili son 3 ayda kullanıcıların sosyal girişte tercihleri üzerine infografik yayınladı. Özellikle tek adımda ve kısa zamanda kullanıcının siteye girebilmesine imkan tanıyan sosyal giriş ile ilgili dikkat çeken rakamalar içeriyor. Facebook, Twitter ve Google+’ın haricinde aralarında Rusya’dan Vkontakte’ın ve Brezilya’dan Orkut gibi yerel sosyal ağlarında incelendiği infografiğe birlikte bakalım.

Hazırlanan infografikte yer alan bilgilerin dikkat çekenleri arasından Facebook’la giriş seçeneği %51 ile kullanıcıların en çok tercih ettiği seçenek. 1.15 milyar kullanıcıya sahip Facebook ile karşısında 300 milyon kullanıcıya sahip Google+ %26 ile ikinci en çok tercih edilen sosyal giriş seçeneği. Dikkat çeken oranların bir diğeri ise halka arz öncesinde üye sayısı rakamlarını paylaşan ve 200 milyonun biraz üstünde üyesi olan Twitter’ın kullanıcılar tarafından sosyal girişte tercih edilme oranı %4. Twitter bu oranla kullanıcılar için Facebook, Google+ ile karşılaştırıldığında platfom olarak kabul görmediğini söylemek mümkün.

Mobilde yapılan girişin ayrı olarak sunulduğu infografikte Facebook %66 ile burada önemli bir paya sahip. Özellikle gelirlerinin %41′ini mobilden elde eden Facebook mobilde varolan trafiğini sosyal giriş ile bir kez daha kanıtlamış oluyor. Kullanıcı tercihinde genel orandaki %4′e karşılık mobilde yaklaşık 10 kişiden 1′inin tercih sebebi olmuş.

E-ticaret sitelerinin sosyal giriş seçenekleri üzerine yapılan incelemede ise Facebook %74 ile bu kategoride de birinciliğini sürdürürken Google+ %17 ile takip ediyor. Satın almaya giden yolun başı olan sosyal giriş butonunun yer aldığı bu grafikte dikkat çeken nokta ise %1 gibi düşük orana da sahip olsa da  PayPal alternatif olarak yer edinmesi.

Kullanım sayıların konumsal bazda bakıldığında Google+’ın en güçlü olduğu yer %27 ile Kuzey Amerika olmuş ama burada Facebook %47 ile birinciliği sürdürmüş. Rusya’nın Avrupa’ya dahil edildiği grafikte Rusya’nın en  büyük sosyal ağlarından Vkontakte %13 ile önemli bir orana sahip. Bu oradan Rusya dışında çok fazla kullanıcısı olmayan Vkontakte’ın yerelde ki  gücünü gösterir niteliklte.

sosyal-aglar-ile-giris

 


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım