Turkcell, Instagram Direct’i bir kampanyada kullanan ilk markalardan biri oldu

turkcell-instagram-225x241Geçtiğimiz yılın Aralık ayında Instagram Direct özelliğini tanıtan Instagram, adeta uygulama içinde özel mesajlaşma mekanizmasını hayata geçirmişti.

Turkcell ise Aralık ayının 2. haftasında tanıtılan Instagram Direct’i müşterilerine yeni yıl sürprizi yapmak için kullandı ve Türkiye’de söz konusu özelliği bir kampanyada kullandı. Bu yazıda ise bu kampanyanın detaylarını ve Turkcell’in Instagram’a bakış açısını sizlere aktaracağız.

Instagram üzerinde takipçi kitlesi olarak  markanın diğer sosyal medya hesaplarıyla karşılaştırıldığında daha az bir kitleye hitap eden Turkcell, yeni yıl kampanyasında farklı bir kampanya yürütmüş.

turkcell-instagram-1-640x380

2013′ün son gününde Instagram hesabından müşterilerine ulaşan Turkcell; yeni yılda sürprizlere inanların, fotografı beğenmesini istemiş. Sonrasında gönderiyi beğenen ilk 10 kişiye Instagram Direct vasıtasıyla ulaşan Turkcell, bu 10 kişiye hediyelerini kargo yoluyla ulaştırmış.

Turkcell son zamanlarda kullanılan rakamlarıyla dikkatleri üzerine çeken Instagram’da; müşterileriyle çift -görsel bazında- taraflı bir iletişim ağı kurmuş oldu. 

turkcell-instagram--150x150turkcell-instagram-1-150x150turkcell-instagram-2-150x150

Instagram’ın diğer sosyal ağlardan farklılaşan bir kitlesi var

Konuyla ilgili konuştuğumuz Turkcell Kurumsal İletişim Müdürü Engin Gedik, Turkcell olarak Instagram’a bakış açılarını şu cümlelerle aktardı: “Instagram’ı izlediğimizde diğer sosyal ağlardan farklılaşan bir kitlesi olduğunu görüyoruz. Görsel iletişime daha fazla önem veren ve haber paylaşımı yapmak ya da güncel konuları dile getirmekten çok bizzat şahit oldukları anları, izlediklerini, gördüklerini, yaşadıklarını, özetle hayatlarına dair etkinlikleri paylaşan bu kullanıcılar aynı zamanda bu sosyal ağın birer elçisi konumundalar ve kendi çevrelerini de kullanıma davet ediyorlar.

Bu çerçeveden bakıldığında aktif kullanıcı bazında Instagram’ın Facebook ve Twitter’ı bile geride bırakan büyümesi bizim için sürpriz değil. Instagram’ın önümüzdeki dönemde Facebook ve Twitter’ın iletişimdeki payından bu büyüme ölçüsünde kendi hakkını alacağını ve markalar tarafından öncekinden daha fazla, daha etkin kullanılan bir sosyal ağ olacağını düşünüyoruz.

Ayrıca Gedik; geçmişe baktığımızda -Foursquare rozeti gibi- sosyal ağlarda çeşitli ilklere imza atan Turkcell’in önümüzdeki dönemde de platform bağımsız olarak müşterilerine fayda ve sürprizler sunmaya devam edeceğini paylaştı.

 


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım