Sosyal medyada paylaşım için en uygun saatler ve günler [infografik]

saat-225x147Sosyal medyada etkileşimi artırmak için neler yapılmalı sorusunu cevaplarken görsel ve aksiyona çağırmanın da bulunduğu uzun bir makale yazılabilir. Paylaşılacak içerik hazır olduğundaysa geriye tek bir soru kalıyor; ne kadar kişiye ulaşabilecek?

Kullanıcıların Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest ve Tumblr’da aktif olma sürelerine bağlı olarak paylaşımlar için en uygun saatleri Social Marketing Writing infografik haline getirmiş.

En uygun saatlerle birlikte en az etkileşimin alındığı zaman aralığının da yer aldığı infografik, günde bir yada iki paylaşım yapıyoruz onu da ne zaman yapalım diyenler için önemli bir kaynak olabilir.

Paylaşıma en uygun saatlerle başlayan infografikte, gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere ikiye ayrılmış. Buna göre sabah paylaşımları için Google+’ta sabah 9:00 ile 11:00 arası, LinkedIn’de sabah 7:00 ile 9:00 arası ve Pinterest’te günün ilk saati en yoğun zamanlar olarak belirtilmiş. Öğleden sonraysa Facebook 1:00 ile 4:00 arası, Twitter 1:00 ile 3:00 arası ve Linkedin 5:00 ile 6:00 arası olarak belirtilmiş.

Kısa bir çıkarımla internet kullanıcıları işe başlarken ve işten çıkmadan önce LinkedIn’i kontrol ediyorlar, gün içerisindeyse özellikle öğleden Facebook ve Twitter’da vakit geçiriyorlar. İşin bir diğer boyutunda hangi saatlerde paylaşım yapılmaması konusunda da bilgi veren infografik beklentilerin dışından sürpriz yapmamış.

Neredeyse hemen hemen tüm sosyal ağlarda günün ilk saatinden sabah 8′e kadar paylaşımın sabah saatleri arasında karşılaştırıldığında en kötü zaman dilimi olduğunu, öğleden sonraysa 8 ile 12 arası paylaşımlarının öğleden sonraki saatler arasında karşılaştırıldığında en kötü zaman dilimi olduğu infografikte paylaşılmış.

Sosyal ağların en yoğun olduğu zaman dilimlerini inceleyen infografiğe daha detaylı bakmak isteyenler aşağıda bulabilirler.

sosyal-medyada-paylasim-icin-en-iyi-ve-en-kotu-zamanlar


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım