Facebook, Messenger’ı mobil uygulamasından ayırıyor

facebook-messenger-225x225Facebook, mobil uygulaması üzerinden mesajlaşma fonksiyonun kaldırıyor. Avrupa ülkelerindeki kullanıcılarına bu konuda bilgilendirici uyarılar göndermeye başlayan Facebook’un önümüzdeki birkaç haftada bu geçişi tamamlaması bekleniyor. Facebook, mesajlaşmaya devam etmek isteyenleri chat uygulaması Messenger’a davet ediyor, daha doğrusu zorluyor.

Yenilikle birlikte Facebook mobil uygulamasında mesaj gönderim düğmesi kalacak ancak tek fonksiyonu kullanıcıları doğrudan Messenger’a yönlendirmek olacak. Facebook böyle bir değişiklikle halihazırda kalabalık olan ana uygulamayı biraz daha sadeleştirmek ve kullanıcıları rahatlatmak istiyor.

İşin strateji tarafında bu hamle, Facebook’un mobildeki varlığını mutlak bir güce dönüştürme planının bir parçası gibi görünüyor. Bunun anlamı, Facebook uygulamasının içinde kalarak Zuckerberg’in deyimiyle “ikinci sınıf” muamelesi gören uygulamarın, Facebook’tan ayrılarak kendi başına ayakta durması. Facebook’un mobildeki büyümesini destekleyen bu ayrışma planı bir süredir devam ediyor. Bu senenin başında yayına aldığı Paper, buna iyi bir örnek.

Re/code’un haberinde Facebook’un Messenger uygulamasında kullanıcıların, uygulama içi mesajlaşmaya göre yüzde 20 oranında daha hızlı yanıt aldıkları belirtiliyor. Facebook mesajlaşmalarının, zorunlu da olsa, Messenger’a taşınıyor olması uygulamanın daha popüler hale gelmesini sağlayabilir. Ancak halihazırda farklı mesajlaşma uygulamarı kullanan kişilerin yeni bir mesajlaşma uygulaması indirmeye zorlamak ters de tepebilir.

Halihazırda Avrupa çapında oldukça popüler olan Messenger’a geçiş ilk bu bölgede başlayacak. Bazı istisnalar da var. The Verge haberine göre, hafızaları sınırlı olan düşük model Android cihazları Messenger indirmeye zorlanmayacak. Windows Phone ve tablet kullananlar Facebook uygulaması içinde mesajları görmeye devam edecek. Ve mesajlaşma şimdilik Paper uygulamasının içinde kalacak. Bu istisnaların zaman içinde ortadan kalması bekleniyor.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım