Mac, Windows ve mobilde çalışabilen dosya yedekleme servisi: MediaFire

mediafire-logo-225x225Bulut tabanlı dosya paylaşımı konusunda popüler isimlerden biri olan MediaFire, kısa bir süre önce Mac ve Windows uygulamalarının beta sürümden çıktığını duyurdu. Şirketin bu uygulamalar haricinde tanıtımını yaptığı bir diğer yenilik ise yazılım geliştirciler için sundukları API desteği üzerine.

Houston/Texas/ABD merkezli şirket aslında 2006 yılından bu yana bulut tabanlı depolama konusunda piyasada adından söz ettiriyor. 50′ye yakın çalışanı bulunan MediaFire’ın rakipleri ise tahmin edebileceğiniz gibi başta Dropbox ile Box olmak üzere Google Drive ve Microsoft OneDrive gibi isimler.

MediaFire’ın herhangi bir platform için olan uygulamasını indirdiğinizde sizden üye girişi yapmanız bekleniyor. MediaFire’a dilerseniz platformun kendi üyelik formu ile, dilerseniz de Facebook hesabınızla üye olabilirsiniz. Diğer yandan MediaFire kullanırken aylık 10 GB’a kadar ücret ödemeniz gerekmiyor ancak bunun karşılığında bolca reklam görüyorsunuz.

Ücretli planların fiyatlandırmasıysa aylık 4,99 ile 24,99 dolar arasında değişiyor. Yeri gelmişken MediaFire’a şu an üye olursanız yüzde 50 indirimli fiyatlarla karşılaşacağınızı da belirtelim.

media-fire-poster-640x225

MediaFire bu güncellemeler ve gelişmeler sonrasında Dropbox ve Box’ta olduğu gibi dosya takibi ve paylaşımı gibi özellikleri kavuştuğunu, ayrıca çoklu platform desteğini de öne çıkarttığını söyleyebiliriz.

2006 yılında MediaFire’ın 2014 yılında piyasada çok sayıda rakibi bulunuyor. Şirketin bu yeni uygulamalarla birlikte Box ve Dropbox gibi bir entegrasyona sahip olması ve 10 GB’a kadar ücretsiz alan vermesi piyasadaki konumlanması adına oldukça kritik. Çünkü günümüzde yalnızca sürekle-bırak yöntemiyle görsel paylaşımı yapan uygulamalardan tutun da yalnızca iş amaçlı kullanılabilecek ve anlık olarak aynı anda kullanım özelliğiyle öne çıkan doküman paylaşım uygulamalarına kadar çok sayıda dikey oyuncu var.

MediaFire’ın rakipleri arasında nasıl bir yol katedeceğini hep beraber göreceğiz. Son olarak MediaFire’ın Android uygulamasını buradan, iOS uygulaması buradan ve masaüstü uygulamasını ise buradan indirebilirsiniz.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım