Facebook’tan spamcilere bahar temizliği

facebook-gizlilik-225x160Haber akışında içerik kalitesini artırmak isteyen Facebook‘un geçtiğimiz yılın sonunda kullanıcıların artık daha fazla haber görececeğini paylaşarak değinmiştik. Tasarımında da değişikliğe giderek içeriği ön plana çıkaran Facebook, blogunda paylaştığı temizlikle içerik kalitesini daha da artırmak istiyor.

Sadece ülkemizde değil küresel anlamda etkileşim yakalamak isteyen Facebook, Sayfaların fotoğraf üzerinden soru sorarak beğen, paylaş, yorum yapın da dahil olduğu bir dizi spamlemelere karşı önlemler aldıklarını paylaştı. İçeriğin spamlenebileceğini yeniden hatırlatan Facebook aslında burada artık spam uyarılarını daha da dikkate aldıklarını paylaşmış oıluyor.

facebook-spam-629x640

İçerik kalitesi olmadan Facebook’ta tüm aksiyonları kullanan, yakaladığı etkileşimle daha fazla kişiye ulaşan sayfalar için yakın zamanda Facebook’un temizliğinden nasibini alabilirler. Markalarında zaman zaman başvurduğu yöntemin en uç örneklerinden birini paylaşan Facebook’un görselini yukarıda görebilirsiniz.

Spam içeriklerin haricinde aynı içeriğin yeniden paylaşılması konusundada açıklama yapan Facebook aynı içeriğin birden fazla paylaşılması durumunda kullanıcıların Sayfalar içeriğinin yüzde 10′una ulaşamadağı belirtilmiş. Yani bir kullanıcının Facebook Sayfalar’dan göreceği içerik sayısı belirli, tekerrür paylaşımla daha fazla gösterim yapabiliyorsunuz ama spam şikayeti gelirse sayfayı kaybedebilirsiniz.

Özetle Facebook duyurduğu bahar temizliğiyle kullanıcıların içeriği spam olarak belirtmesi noktasında farkındalılık yaratırken, içerik dağıtımı konusunda aldığı pozisyonu yeniden göstermiş oldu.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım