Online doktor randevu sistemi Doktorsaati.com’un mobil uygulaması yayında

Screen-Shot-2014-04-09-at-17.24.40-225x68Doktorsaati.com bir online doktor randevu sistemi girişimi olarak Mart 2013′te Ege Hanoğlu ve Erdoğan Yücel tarafından kuruldu ve aynı yıl Haziran ayında haytata geçti.  Türünün ilk örneklerinden olan DoktorSaati geçtiğimiz Mart ayı sonunda mobil uygulamasını App Store’da açtı ve randevu sistemini mobil platforma taşıdı.

Özel sağlık sektöründeki doktorlar, diş hekimleri, psikologlar ya da beslenme ve diyet uzmanlarından DoktorSaati üzerinden randevu alınabiliyor. Randevu sistemi, hastaneler ve diğer sağlık kuruluşlarının kendi otomasyon programlarıyla entegre biçimde çalışıyor. Bu nedenle, randevu almak isteyen kullanıcılar, arada herhangi bir çağrı merkezi gibi bir aracıya gerek duymadan, doğrudan ilgilendikleri sağlık yetkilisinin boş saatlerini görebiliyor.

Sağlık sektöründe online randevu sisteminin tanıtılmasının ardından bu alan internet girişimleri için de açık hale gelmişti. Bu alanda yer alan girişimlerden Doktorburada.com’u da size daha önce tanıtmıştık. DoktorBurada ile yakın tarihlerde hayata geçen Doktorsaati.com’un websitesi de benzer özellikler gösteriyor. Ana sayfanın sol üst köşesinde birbirini takip eden kategorilere göre arama, önce uzmanlık alanı, ardından şehir ve ilçe seçimiyle yapılıyor. Buna ek olarak da sağlık sigortası türü (SGK veya özel sigorta türleri) seçeneklerine göre bir ayrım sunuluyor.

Screen-Shot-2014-04-09-at-17.24.51-640x292

DoktorSaati’nin en önemli farklılığı olan sağlık kurumları entegrasyonu sayesinde, yapılan arama sonuçlarında doktorların müsait oldukları saatleri doğrudan görebilmenizi sağlaması. Bu kullanııcılar için sağladığı kolaylığın yanında, hastane ve diğer sağlık kurumlarının operasyonel yüklerini de hafifletebilecek bir özellik.

Girişimin mobil uygulamasının gerek kullanım kolaylığı gerek tasarım açısından başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Arama ekranıyla açılan uygulamada, kriterlerinize uygun sonuçlar sıralanıyor. Listelenen doktorların randevu saatlerinin yanında, özgeçmişlerini, haklarında yapılan yorumları ve harita üzerinden konumlarını görmek mümkün. Arama yapmak için sisteme üye olmanız gerek yok ancak randevu almak için buna ihtiyaç var. Üyelik bilgilerinin ardından, randevunun son aşamasında cep telefonunuza bir doğrulama kodu gönderiliyor. Sistemde kendiniz ya da bir başkası için randevu almanız da mümkün.

screen568x568

DoktorSaati’nden 7 gün 24 saat randevu almak mümkün. Kullanıcılara randevu öncesi hatırlatma amaçlı SMS ve e-posta’lar da gönderiliyor.

DoktorSaati’nin kendi verilerine göre, kuruluşundan Nisan 2014’e kadar geçen sürede 2000 doktor ve 110 kurumla platformda profillerinin yer alması için anlaşmaya varıldı. Sitenin ziyarteçilerinin yüzde 30′u ise mobilden geliyor.

screen568x568-1

Girişim, gelirini platformda yer alan kurumsal müşterilerden sağlanan aylık hizmet bedeli  üzerinden sağlıyor. Doktor arama servisindeki sıralama, doktora giden hastaların sonrasında girdiği değerlendirmelere göre şekilleniyor. Bireysel kullanıcılar için randevu sistemi tamamen ücretsiz ve ücretsiz kalması planlanıyor.

Şu anda yalnızca İstanbul’da hizmet veren DoktorSaati, önümüzdeki altı içinde İzmir ve Ankara’dan başlayarak Türkiye’nin geri kalanına da açılmayı planlıyor. Girişim, önümüzdeki aylarda diğer mobil platformlara da açılacak. App Store’dan erişilebilen uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

screen568x568-2


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım