Facebook ve Twitter’ın ardından Google da uygulama indirtmeye yönelik reklamlarını devreye alıyor

Screen-Shot-2014-04-23-at-12.37.14-225x211Google da Facebook ve Twitter gibi mobil uygulamaların indirilmesine yönelik reklam modeli üzerinde çalışmaya başladığını duyurdu.

Bildiğiniz gibi henüz geçtiğimiz günlerde Twitter’ın mobil uygulama indirtmeye yönelik reklam modelini test etmeye başladığını sizlerle paylaşmıştık.

Her ne kadar şu an için mobil uygulama indirmeye yönlendiren reklam pazarının lideri tartışmasız Facebook olsa da, bundan sonraki tarihlerde Twitter ve Google da bu pastadan dilim almaya başlayacak. Yükselişte olan reklam modelinde alternatiflerin olması ve fiyat rekabetinin oluşacak olması da uygulama sahipleri için avantaj olabilir.

Screen-Shot-2014-04-23-at-12.45.39-640x412

Google’ın geliştireceği reklam modeli, mobil olarak yapılan Google aramalarında ve YouTube’da yer alması bekleniyor. Ancak Google işi biraz daha ileriye götürerek, reklamları sadece mobil uygulama indirtmeye yönelik olarak değil, mobil uygulamayı kullandırtmaya yönelik olarak da çalışmasını sağlayacak.

Reklamverenin uygulaması eğer reklam için hedeflenen kullanıcının akıllı telefonunda yüklüyse, kullanıcı uygulamayı kullanması için uygulamaya yönlendirecek. Mesela Google’da otel araması yapan bir kullanıcı, zaten telefonunda yüklenen bir otel rezervasyon mobil uygulamasına yönlendirilerek, uygulamayı kullanması sağlanabilecek.

screen-shot-2014-04-22-at-12-27-40-pm-640x377

YouTube’daki reklam modeli ise yine mobil YouTube üzerinden videoların altında çıkacak ve video ile ilgisi olabilecek olan uygulamaların indirilmesine yönelik reklamlar burada görüntülenecek. Google’ın yeni reklam modellerinin detaylarının birkaç ay içerisinde ortaya çıkması ve AdWords çatısı altında kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım