Google’dan 360 derece fotoğraflar çekmenizi sağlayan iOS uygulaması: Photo Sphere Camera

Screen-Shot-2014-08-19-at-23.35.25-320x157Google, kullanıcıların 360 derece fotoğraflar çekebilmesini sağlayan ve bunları da Google Maps’e yüklemelerine olanak tanıyan iOS uygulaması Photo Sphere Camera’yı piyasaya sundu.

AppStore’da yerini alan kamera uygulamasıyla kullanıcılar 360 derece fotoğraflarını çektikten sonra Google Maps üzerinde Views özelliği ile paylaşabilecek. Bildiğiniz gibi Google bir süre önce Google Views topluluğunu ortaya çıkartmıştı ve bu uygulama sayesinde dünyanın öbür ucundaki pek çok yeri, 360 derece olarak görmek mümkün olabiliyordu.

Google’ın Photo Sphere uygulaması iOS’e bağımsız bir uygulama olarak gelse de, Google Photo Sphere’i Android işletim sisteminin içine gömülü olarak getirmeye başlamış durumda ve bazı Nexus modelleri satın alındığında içerisinde Photo Sphere uygulaması da bulunuyor. Photo Sphere uygulamasının en önemli özelliği, iPhone’da sadece telefonununuzu sağa veya sola çevirerek çekebileceğiniz panoramik fotoğrafları bu uygulama üzerinde yukarı ya da aşağı hareketlerle de çekebiliyor olmanız.

Screen-Shot-2014-08-19-at-23.51.28

Google’ın amacı, Photo Sphere ile birlikte içeriği kullanıcılar tarafından oluşturulan bir Google Street View yaratmak olduğu aşikar. Google Views üzerinden görüntülenmesi mümkün olacak 360 dereceli fotoğraflar Google için de önemli ve kullanılabilir bir içerik olacak.

Tamamen ücretsiz olan uygulamayı buradan indirebilirsiniz. Bu arada belirtmekte fayda var, şu anda uygulama Türkiye mağazasında bulunmuyor. Son olarak uygulamanın sadece iOS 7 ve üstü işletim sistemi yüklü olan; iPhone 5 ve üstü telefonlarda çalıştığını da belirtelim.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım