Elinden telefonu bırakamayan ama telefondan da uzak durmak isteyenler için: noPhone

closup-2-309x175Mobil telefonların yayılmasıyla birlikte hastalıklarda arttı dendiğinde akıllara baz istasyonun kanserle ilişkisi gelse de kastım hastalıkların yayılması değil yeni hastalıkların belirmesi. 2003′te tıp literatürüne giren ama hemen herkesin zaman zaman başına gelen telefonun titrediğini veya çaldığını zannetme durumu olan “Phantom vibration syndrome” yeni nesil hastalıklardan sadece biri.

Akıllı telefonla birlikte daha da artan telefona bakma alışkanlığı farklı işlere ve girişimlere ilham oluyor. Buna en iyi örnekse tek amacı akıllı telefona ulaşmadan en fazla özelliğinin kullandırılabilmesi olan akıllı saatler. Akıllı telefondan tamamen kurtulmak isteyen ama onsuz da kendini güvende hissedemeyenler için ilginç bir ürünü TechCrunch paylaştı: noPhone

Telefon boyutlarında plastik cisim diyebileceğimiz noPhone’un web sitesindeki ciddiyetse dikkat çekici; özelliklerinde ince, hafif ve kablosuz tasarımdan bahseden noPhone güncelleme gerekmediğini ve su geçirmez olduğunu belirtiyor :)  Ürünün fiyatı konusuyla herhangi bir açıklama yapılmazken üründen öte dikkat çekilen bir nokta var.

Yer bulmadan, bankacılık işlemlerine kadar çeşitli işlemleri kullandığımız telefondan ayrı kalabilecek miyiz? Ayrı kaldığında hastalık belirtileri gösterecek ne kadar kişi var? Sabah uyandığında ilk yapılan eylemin telefona bakmak olduğunu düşündüğümüzde bu alanda ilerleyen günlerde psikolojik destek alacak kişi sayısının hızla artacağı aşikar.

3 boyutlu yazıcıyla üretilmiş görünen noPhone’un web sitesini incelemek isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım