BBC ilk ve orta dereceli okul öğrencilerine programlama öğretecek

bbc-cocuklar-ogrenci-programlama-kodlama-263x175Birleşik Krallık’ta çocukların programlama öğrenmesine yönelik faaliyetler hız kazanıyor. İngiliz hükümetinin ilk ve orta dereceli okulların ders müfredatında bu konuya yer vermek istemesinin ardından BBC’den beklenen adım geldi. Artık BBC üzerinden öğrencileri kodlamaya yönlendiren içerikler ve yayınlar sunulacak.

BBC Genel Müdürü Tony Hall, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada her eve programlama işini sokmak istediklerine dile getirmişti ve bugün Birleşik Krallık’ın resmi televizyon ve medya kanalı BBC, çeşitli yazılı ve görsel içeriklerle ilk ve orta dereceli öğrencilerin bilgisayar bilimlerine ve programlamaya yönlendireceğini açıkladı.

Özel içerikler hazırlanıyor

BBC’nin bu alana odaklanan açtığı internet sayfasında çeşitli testler, görsel ve yazılı içerikler yer alıyor. Bu içeriklerin yanısıra sonbaharda programlamaya dönük bir televizyon programı da yayınlanacak. Bu hareketi bir erken başlangıç olarak gören BBC, gelecek yıl için daha geniş çaplı faaliyetlerde bulunacak.

bbc-cocuklar-ogrenci-programlama-kodlama-21

Bitesize sitesi altında internetin nasıl çalıştığından animasyon kodlamanın nasıl yapılacağına kadar farklı seviyede dersler yer alıyor. Yıl sonuna doğru yayınlanacak olan televizyon programında ise yarışmalarından 3D yazıcılara kadar uzanan temalar işlenecek.

İşbirlikleri önemseniyor

Microsoft, Google, Samsung gibi devlerin yanısıra herkese kodlama öğretme amacındaki Code Club, CoderDojo, De:Coded ve Code Academy gibi girişimler de BBC’nin potansiyel destekçileri arasında.

BBC teknoloji muhabirlerinden Rory Cellan-Jones ise yazdığı makalede, İngiltere’de okulları saracak bilişim devriminden bahsediyor ve bu alanda yapılanlara ve yapılması gerekenlere değiniyor.

Programlamaya çocukların teşvik edilmesine Silikon Vadisi’nden duymaya alışmıştık ama teknoloji hem fiziksel olarak hem de eğitim temelinde kıtalar arasında hızlı geçişler yapıyor. Dünyanın en genç milyarderi olan Mark Zuckerberg’in rekorunu daha genç yazılımcı yeteneklere devredeceği düşünebilir ki 10 yaşındaki Max bu ünvana aday görünüyor.

Hatırlatmak gerekirse Türkiye’de Microsoft’un Açık Akademi‘si, Turkcell Akademi bu görevi kısmen üstleniyor.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım