PİLOTT hızlandırma programının ilk uçuş raporu [infografik]

turk-telekom-pilott-girisim-hizlandirma-programi-1.-donem-2Türkiye’nin sayılı kurumsal girişim hızlandırma programlarından biri olan PİLOTT, geçtiğimiz Haziran ayında ‘uçuracağı 2. dönem girişimilerini‘ açıklamıştı. İlk dönem girişimlerini mezun eden eden program, bu süreçte neler yapıldığını ‘PİLOTT’un İlk Uçuşu’ isimli bir infografikle özetlemiş.

Ocak 2014’te tamamlanan ilk dönem boyunca 14 üniversite ve teknokenti ziyaret eden PİLOTT, 400′e yakın başvuru almış ve bunların 47′si ile birebir görüşme yapmış. Bu girişimlerin 24′ü ilk faza seçilip 8 günlük bir eğitim aldıktan sonra 11 girişim 2. faza devam etme hakkı kazanmış ve programdan mezun olmuş.

3 girişim yatırım aldı

PİLOTT, ilk döneminde 25 girişimcilik mentorunun katılımıyla, 12 mentor oturumu ve 1 yatırımcı paneli düzenlenmiş. Birebir mentor toplantılarının yanında video röportajlarda da boy gösteren PİLOTT girişimlerinden 9′u pivot etmiş, 3 girişim (cubic.fm, mobiroller, walkin) yatırım almış ve 1 girişim Türk Telekom Grubu şirketi tarafından satın alınarak ürünleştirilmiş, 6 girişimin Türk Telekom ile ticari işbirliği sürecinde olduğu ilk dönemde, bir girişimle stratejik işbirliği imzalanmış.

6 PİLOTT girişimcisi Silikon Vadisi’nde 400 km’den fazla yol kat etmiş ki bu ziyareti daha önce sizlerle paylaşmıştık. Silikon Vadisi’nde 21 toplantıya katılan PİLOTT girişimcileri 5 yatırım ağıyla tanışılmış ve bu tur boyunca farklı kişilere 70′den fazla kısa sunum (pitch) yapmış.

2. dönem mezunları 10 Eylül’de açılacak

Aldığımız bilgilere göre henüz mezun olan 2. dönem girişimcileri 10 Eylül’de gerçekleşcek olan “PİLOTT Girişimcilik Zirvesi”nde açıklanacak.  Bu girişimlerden 1 tanesi yatırım almış bile. İki tanesi ise Türk Telekom ile ticari işbirliği yapmış. 7 tanesi de TT ile işbirliği sürecindeymiş.

10 Eylül itibariyle biz de bu konuda sizlere gerekli açıklamaları yapmış olacağız ama kurumsal girişim hızlandırma programlarının, koşullar detaylı incelenmek şartıyla, her zaman girişimciler tarafından göz önünde bulundurulması gerektiğini bir kez daha belirtmek istiyorum.

turk-telekom-pilott-girisim-hizlandirma-programi-1.-donem


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım