Hobium.com: Hobi ve el işi meraklıları için yeni bir platform

hobium-el-isi-hobi-isleri-320x115El işi ve hobi alanlarında özellikle kadınların çok ciddi bir ürün ve içerik üretimi olduğunu biliyoruz. Bu alandaki ticari potansiyel de kendini yavaş yavaş ortaya çıkardığını da. Yeni öğrendiğimiz Hobium.com ise bu alanda tam teşekküllü bir platform olarak pazarı hareketlendirmek istiyor.

Karkom Dijital tarafından geliştirilen Hobium’u platform olarak adlandırmak abartı değil. Zira içerisinde ürün satışı, eğitici içerik üretimi, kullanıcıların kendi dükkanlarını (butiğini) açıp satış yapabilmesi gibi özelliklere sahip.

Açılışta 10.000’den fazla hobi ve el işi malzemesini satışa sunan e-ticaret kısmında, yerli ve yabancı pek çok markanın, ahşap boyamadan örgüye, takı malzemesinden, kağıt sanatına kadar gerekli çeşitli malzemeler mevcut. Bu alanda her ihtiyaca karşılık vermek isteyen girişimin büyük şehirlerden sipariş alacağı malum ama özellikle küçük şehirlerin ihtiyaçlarına karşılık vereceğini söyleyebilirim.

hobium-hobi-ve-el-isleri

Kullanıcıların kendi el işi ve hobi ürünleri için komisyon karşılığında satış yapabilmesi ise bu platformun kendi kendini beslemesi açısından oldukça önemli. 43 aktif kullanıcı butiği bulunan Hobium’da yeni üretimleri destekleyecek atölye kısmında 16 farklı kategoride, el işi konularında eğitici görsel ve yazılı içerikler sunuluyor.

Karkom Dijital Genel Müdürü Umut Gözen, Hobium.com’un sektörün büyük markaların yatırımıyla (1 milyon TL yatırımla) kurulduğunu aktardı ve bu haliyle ayaklarının yere sağlam bastığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Hobium.com’un hem B2C (işletmeden kullanıcıya), C2C (kullanıcıdan kullanıcıya) hizmetler sunarak, başlangıçta hızlı bir büyüme eğrisi yakalayacağını düşünüyorum. Bu alanda Pasaj.com‘un kapanmış olması ve 10marifet.org‘un bir platform olmaması da avantajlar arasında sayılabilir.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım