Oto yedek parça dikeyinde e-ticaret girişimi: Aloparça

aloparca 460x253Farklı dikeylerde, belirli ürün ve servis gruplarında özelleşen e-ticaret siteleri görmeye çok alıştık. Bu adreslerden biri de Aloparca.com ve tamamen oto yedek parça işine odaklanmış bir e-ticaret girişimi.

2013 yılında hazırlıklarına başlayan girişim, birkaç hazır yazılım denemesine rağmen sonrasında yola kendi yazılımını oluşturarak devam etmiş ve 2014 yılında kapılarını müşterilerine açmış. Sitenin kurucu ortakları Ebru Özülkü ve Berk Say, Aloparca.com’da uygun fiyat stratejisiyle birlikte oto yedek parçanızı daha kolay bulabilmenizi sağlayan site içi arama motoru ve şasi numarasıyla ürün bulma avantajıyla öne çıktığını iletiyor.

Aloparca.com’da aldığımız bilgilere göre sitede şu anda 41 farklı otomobil markası için toplamda 97 binin üstünde ürün listeleniyor. Türkiye’nin her yerine kargo gönderen şirket, kargo ücretini de 7 TL olarak sabitlemiş. Sitede yedek parçalar dışında aksesuarlar ve katkı maddeleri de satılıyor.

Ortalama sepet tutarının 110 TL olduğunu öğrendiğimiz Aloparça, siparişlerim büyük kısmını Anadolu’dan aldığını belirtiyor. Bunun da sebebinin Anadolu şehirlerinin bu oto yedek parçalara ulaşmasının kolay olmaması ve fiyat avantajı olduğu belirtiliyor. Operasyonunda toplam 8 kişinin çalıştığı girişim, Türkiye’nin akla gelen ilk online yedek parça ve aksesuar sitesi olma hedeflerinin olduğunu belirtiyor.

 


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım