Şirketlere yapılan siber saldırılar 2015’te iki kat arttı

siberKaspersky Lab 2015 yılını 2014 yılıyla kıyaslayarak siber saldırıların artış oranlarını ve öncelikle hangi sektörleri hedeflediğini gösteren bir rapor yayınladı.

Rapora göre kurumsal şirketlerin bilgisayarlarının yüzde 58‘ine en az bir kere kötü amaçlı yazılım bulaştırmayı hedefleyen (malware infection) saldırı gerçekleştirilmiş. 2014 yılında bu tür saldırıların oranı yüzde 55. Kurumsal bilgisayarların yüzde 29‘u ise en az bir kez internet tabanlı saldırıya mağruz kalmış. Aynı zamanda bu bilgisayarların yüzde 41‘i USB ve diğer fiziksel cihazlar üzerinden bulaşan kötü amaçlı yazılım saldırılarına maruz kalmış.

Siber saldırıların en çok hedeflediği sektör finans sektörü. Bankalar, yatırım fonları, hisse senedi ve döviz değişim borsaları siber korsanların 2015 yılında birincil hedefi olmuş. Dikkat çeken bir diğer veri, perakendecilerin uğradığı saldırıların hatırı sayılır bir orana ulaşması. Kaspersky Lab 2015 yılında POS cihazlarına yapılan 11 bin 500 saldırıyı engellediğini de ayrıca belirtmiş.

Fidyeciler (cryptolockers) şirketlerin ve kişilerin 2015 yılında da canını epey sıkmayı başarmış. Yalnızca Kaspersky Lab, 50 binden fazla kurumsal bilgisayarın fidyecilerin saldırılarına maruz kaldığını tespit ettiğini belirtmiş. Bu oran geçtiğimiz yıl şimdikinin yarısı, 25 bin civarında, olmuş. Kaspersky Lab’in Küresel Araştırma ve Analiz Ekibinde yer alan Yury Namestnikov, siber saldırıların yalnızca güvenlik yazılımları ve önlemlerle bitirelemeyeceğinin, yasa yapıcıların çıkartacakları yasal cezalarla bu suçların caydırıcılığını arttırmaları gerektiğinin de altını çiziyor.

 


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım