Hacker'lar işte böyle saldırıyor

siber2

BD merkezli bir güvenlik firması olan Norse, dünyanın siber saldırı haritasını gerçek zamanlı olarak kullanıcılara sunuyor.

Türkiye-Rusya arasındaki gerginlikle başlayan Türkiye’deki internet sitelerine yönelik siber saldırı eylemlerinde dün bankalar hedef oldu. Saldırganların binlerce bilgisayarı kullanarak yaptığı saldırı ise günün herhangi bir saati için ekran başından izlenebiliyor.

Her saniye ne kadar fazla sitenin siber saldırganların hedefi olduğunu gördükçe hayrete düştüğünüz bu haritada ülkelerin siber güvenlik durumlarıyla ilgili de bilgi sahibi olabiliyorsunuz.

Oluşturulan dünya haritasında en çok saldıran ülke, saldırıların kaynağı, saldırıların türü ve hangi konuma doğru olduğu gibi bilgiler de yer alıyor.

siber3

En çok siber saldırı alan ülke ABD olurken en çok siber saldırı yapan ülke ise Çin olarak gözüküyor. Yani dijital dünyada Çin ve ABD arasında büyük bir savaş söz konusu.

Son günlerde Türkiye'ye yönelik iyice artan siber saldırılarda daha çok hedef olan şehirlerimiz ise İstanbul ve Ankara.

Saldırıları izlemek adına üç farklı özel harita geliştirilmiş durumda.

Norse üzerinden saldırıları izlemek için tıklayın.

Norse v1 üzerinden saldırıları izlemek için tıklayın.

Digital Attack üzerinden saldırıları izlemek için tıklayın.

 


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım