Gmail'in aktif kullanıcı sayısı 1 milyarı geçti

gmail 1 milyar

Google’ın çatı şirketi Alphabet’in dünyanın en değerli şirketi seviyesine yükselmesi kısmen sürpriz olarak değerlendirilse de Gmail‘in aktif kullanıcı sayısı bu piyasa değerinin makuliyetine dair önemli bir gösterge.

Google’ın son çeyrek finansal sonuçlarında açıklanan rakamlara göre Gmail, 1 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip. Mayıs ayındaki Google I/O geliştirici konferansında 900 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğu açıklanan Gmail, 7 ay sonra 100 binden fazla aktif kullanıcı kazanarak 1 milyar sınırını geçmiş.

2012’de 450 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Gmail, Google+ ile tam entegrasyon sağladı ama aktif kullanıcı sayısının artmasında diğer servislerin daha büyük pay sahibi olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Zira Gmail sadece bir e-posta hizmeti olmaktan öte, Google, Chrome, Android, Maps, Youtube ve Google Play servisleri için kullanılan bir hesap türü.

Daha önce Gmail’in kullanıcı rakamlarını veren Google, kullanıcıların yüzde 75’inin Gmail hesaplarına mobil cihazlarından ulaştığını söylemişti ama bu kez bu yönde bir bilgi paylaşılmıyor. Paylaşılmayan bir diğer önemli bilgi ise Google’ın yeni e-posta sağlayıcısı Inbox‘ın ne kadar aktif kullanıcıya sahip olduğu.

Facebook’un aktif kullanıcı sayısının 1,6 milyara dayandığı ve Whatsapp’ın 1 milyar aktif kullanıcı sayısını geçtiği düşünülürse Gmail için 1 milyar sınırının önemli ama yeterli olmadığını söylemek de mümkün.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım