Google arama sonuçlarına artık TV yayın saatlerini ekliyor

google tv

En sevdiğiniz TV programınının yayın saatleri de artık Google arama sonuçlarına ekleniyor. Seyahat, sağlık ve sinema gibi açılımların ardından TV rehberini arama sonuçlarına dahil edeceğini duyuran Google, TV endüstrisinin büyük dönüşümünde pay sahibi olmak istiyor.

google TV

Google, TV endüstrisinin dijital dönüşümünü keşif, gelir yaratma ve içerik oluşturma olmak üzere üç yönden kapsıyor. Google geçtiğimiz yıl TV programlarıyla ilgili aramaların mobilde yüzde 55 oranında artış gösterdiğini paylaşıyor. Buna paralel olarak keşif tarafında önemli bir yeniliği devreye alan şirket, izleyicilerin bir TV programını/dizisini Google’da aramaları durumunda en yakın yayın saatinden programı yayınlayacak kanalları, yayın zamanlarıyla birlikte listeliyor.

Google TV programlarını daha yakından takip ediyor. Gelir yaratma açısından TV yayıncıları ve dağıtımcılar için yeni reklam teklifleri geliştiren şirket, DoubleClick’s Dynamic Ad Insertion adını verdiği yeni ürününü duyurdu. Hem canlı hem de Netflix gibi talebe göre TV servislerinde çalışan bu reklamlar kullanıcılara daha kişisel bir deneyim sunma iddiasında. Reklamların bir özelliği de hem direkt hem de programatikle satılabilmesi.

İçerik oluşturma tarafında Autodesk ile iş birliğine giden Google, yeni bir bulut tabanlı rendering çözümünü kullanıcılarına sunmaya başlıyor. Maya® for Google Cloud Platform ZYNC Render adlı çözüm TV ve sinema yapımlarının hızlı ve kolay bir şekilde bulutta render edilmesini sağlıyor.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım