Çocuklar için birbirinden faydalı 20 mobil uygulama

WBR mobil 360Gelişen teknolojiye bağlı olarak yeni nesil çocukların oyun ve eğlence anlayışları da değişerek gelişiyor. Televizyona bağımlı, sıkıcı eski hayatların yerini artık bilgiye ve eğlenceye dayalı meraklı bir kuşak alıyor. Çocuklar, tıpkı yetişkinler gibi mobil cihazlar üzerinden bilgiye ulaşmayı, eğlenceli vakit geçirmeyi tercih ediyor. Bazı mobil uygulamalar da bu anlamda onların isteklerine cevap verecek, hem eğitici hem de öğretici nitelikleriyle eğlenirken öğrenmeyi vadediyor. Dolayısıyla, ebeveynler de gönül rahatlığıyla mobil uygulamaların, çocukların eğitiminde pay sahibi olmasına izin veriyorlar.

Mobil dünya bilginin, eğitimin ve eğlencenin, çocukların ebeveynleriyle gittiği her yere taşınması gibi bir avantajı da beraberinde getiriyor. Bu, kuşkusuz ki herkes için oldukça sevindirici. Gerçek dünyadan kopmak ve fiziksel oyunları göz ardı etmek elbette söz konusu değil. Ancak, bilgi toplumu için hazırlanan ve yetişmekte olan çocuklar için teknolojiyi yakalamak ve teknolojiden yararlanarak eğitime devam etmek de kaçınılmaz görünüyor. Üstelik bu tam bir eğlence vadediyorsa, neden olmasın?

Peki, uygulama mağazalarında çocukların ve ebeveynlerin beklentilerini karşılayan o uygulamalar hangileri? Bu oyunlar, çocukların gelişiminde ne tür roller üstleniyor? Dilerseniz, çocukların keyifle kullanabileceği ve onlar için faydalı olan 20 mobil uygulamaya birlikte göz atalım…

Abc Wow!: Hem iOS hem de Android uygulama mağazalarında bulunan Abc WOW!, çocukların İngilizcelerini geliştirmeleri için hazırlanmış bir uygulama. Uygulamada, İngilizce kelimelere şirin grafikler eşlik ediyor. Böylece çocuklar eğlenirken kelime bilgilerini geliştirme fırsatı bulabiliyor. Özellikle grafikleriyle çocukların ilgisini çekecek bu uygulama, yabancı dil eğitimi açısından oldukça faydalı.

WBR mobil 1 800

Music Tales: Music Tales, çocukların müzik zevklerini geliştirmesi için tasarlanmış bir uygulama. Hem çocukların gizli kalmış müzikal yeteneklerini öne çıkarıyor hem de ailecek şarkı söyleyerek, çocuğunuzla olan sosyal ilişkiyi geliştirmenize yardımcı oluyor. Music Tales, iOS ve Android uygulama mağazalarında…

What’s The Sound?: Birbirinden farklı bölüm ve seviyelere sahip olan bu uygulamanın temel amacı çocuklara hayvanları tanıtmak. Çocuklar What’s The Sound ile hayvanların görünüşleri, çıkarttıkları sesler, nerede yaşadıkları, ne yedikleri gibi genel bilgileri öğrenecekler. Çocuk gelişimini dikkate alarak geliştirilen ve Android uygulama mağazasında yer alan bu uygulama, çocukların hem eğlenceli hem de yeni bilgiler öğrenmesi açısından oldukça faydalı özelliklere sahip.

Paintbox: Çocukların dijital ortamda temel grafik ve çizim işlemlerini kullanarak resim yeteneklerini geliştirebilmesi için hazırlanmış bir uygulama olan Paintbox’ta, çocuklar fırçalarla parlaklığı ayarlayabilir, sanat eserlerini kaydedip paylaşabilirler. Okuldan arta kalan vakitlerini keyifli geçirmelerini sağlayan bu uygulama, iOS ve Android uygulama mağazalarında bulunuyor.

Subway Surfers: En iyi koşu oyunlarından biri olan Subway Surfers, tren yolunda koşarak altın toplama oyunu. iOS ve Android uygulama mağazalarında bulunan bu oyun, bekçi ve köpeğinden kaçarken, küçük kullanıcılarına eğlence vadediyor. Keyifli ve eğlenceli vakit geçirmek için spor-aksiyon türü bu uygulamayı mutlaka siz de keşfedin.

WBR mobil 2 800

Toca Life City: Çocukların oldukça ilgisini çekebilecek, şehir hayatındaki çeşitli aktiviteleri gerçekleştirebilme fırsatı bulabilecekleri bir uygulama olan Toca Life City, iOS ve Android uygulama mağazalarında yer alıyor. Uygulama, oluşturulan karakterin kıyafet, saç, ten rengi gibi özelliklerini değiştirme imkanı sunarken çeşitli mekanlarda da vakit geçirme imkanı tanıyor. Kullanıcılar, alışveriş merkezi, daire, kuaför, yemek salonları gibi mekanlarda gizlenmiş hazineleri ortaya çıkarırken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacak.

Snail Bob: Hedefe ulaşmak için bir salyangozun kullanıcıya rehberlik ettiği eğlenceli bir fizik tabanlı strateji oyunu olan Snail Bob, iOS ve Android uygulama mağazalarının her ikisinde de bulunuyor. Oyunda hedefe ulaşabilmek için salyangoz Bob’u kontrol edebilir, mantıksal düşünerek ve hareketleri test ederek karşınıza çıkabilecek tehlikeleri hesaplayabilir, hedefinize en hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Hedefinize ulaşırken önemli olan sevimli yaratığımız Salyangoz Bob’un hayatta kalmasını sağlamak. Strateji temelli bu uygulama ile çocukların mantık yürüterek oyunu bitirmesi amaçlanıyor.

Pet Bingo: Eğlenceli animasyonlar eşliğinde çocuklara matematiği sevdirip öğretmeye çalışan bir uygulama olan Pet Bingo’da aşama aşama zorlaşan matematik işlemleri bulunuyor. Oyunun başında toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemlerinden herhangi biri seçiliyor. Puan kazanıp oyundaki sevimli maskotu besleyebilmek için işlemleri doğru cevaplamak gerekiyor. Matematiği oyun içerisine katarak ders olmaktan çıkaran ve hem iOS hem de Android uygulama mağazalarında yer alan bu uygulama, aynı zamanda çocuklara matematik kavramları hakkında bilgi veriyor.

Agnitus: Okul öncesi çocuklara sayı, kelime ve renkleri öğretme amacıyla tasarlanmış uygulamaların genel adı olan Agnitus, içerdiği tüm oyunlarla iOS ve Android uygulama mağazalarında yer alıyor. 2-7 yaş arası çocuklara kaliteli zaman sunması açısından dikkati çeken Agnitus oyunları, küçük kullanıcılar için eğitici olduğu kadar çok da eğlenceli vakit geçirmelerini sağlayacak.

AniWorld: Çocuğunuza hayvanları tanıtabileceğiniz ve onlara hayvan sevgisini aşılayabileceğiniz bir uygulama olan AniWorld, Android uygulama mağazasında yer alıyor. Hayvanların bakımı sırasında aldıkları ilginç surat ifadeleri ile çocuklar çok eğleniyor.

WBR mobil 3

Petting Zoo: Hem iOS hem de Android uygulama mağazalarında bulunan Petting Zoo’da, oyunu açtığınızda sevimli hayvanlar ekrana gelmeye başlıyor. Çocuklar, bu hayvanların üzerine dokunarak, onları sağ sola çekip döndürebiliyorlar; şekilden şekle sokabiliyorlar. Petting Zoo, çocuklar kadar yetişkinler için de stres atmaya yardımcı, eğlenceli bir uygulama.

Stack the Countries: Çocuklar için coğrafya ve atlas bilgilerini geliştirecek eğitici bir uygulama olan Stack the Countries, iOS ve Android uygulama mağazalarında küçük kaşiflerin yeni yerler keşfetmesine yardımcı oluyor. Ülkenin başkenti, önemli yapıları, komşuları, bayrağı, resmi dili, büyük şehirleri, kıtası, sınır komşuları, ülke şekli gibi daha birçok bilgiyi eğlenceli bir şekilde onlara öğretiyor. Dünya coğrafyası hakkında genel bilgiler veren bu uygulama, çocukların aynı zamanda genel kültürlerinin de gelişmesine de yardımcı oluyor.

Mars Pop: Eşleştirme ve bulmacaya dayalı bir tür balon patlatma oyunu olan Mars Pop, Android uygulama mağazasında yer alıyor. Oyundaki temel amaç, aynı renkteki balonları yan yana getirip patlatmalarını sağlamak. Online kullanıcılara karşı eş zamanlı oynama fırsatı da veren bu uygulama, eğlenmek isteyen her yaştan kullanıcı için en ideal oyunlardan biri.

Dr. Panda’s Toy Cars: Dr. Panda’s Toy Cars, çocukların harika vakit geçirebilecekleri bir eğitici uygulama. iOS ve Android uygulama mağazalarında yer alan bu uygulama ile çocuklar, Dr. Panda’nın oyuncak arabasını kullanarak 4 farklı şehrin etrafında turlayacak, yolları keşfedecek ve gizli sürprizleri bulacaklar. Çocukların hayal güçlerini kullanmalarını ve rol oyunu oynamalarını sağlayan etkileşimli bir uygulama olan Dr. Panda’s Toy Cars vaktin daha verimli kullanılması için imkan tanıyor.

Dumb Ways To Die: Hem iOS hem de Android uygulama mağazalarında bulunan Dumb Ways to Die, amacı minik yaratıkları ölümden kurtarmak olan bir beceri oyunu. Sizden istenenleri yapıp minik yaratıkları ölümden kurtarmaya çalışıyorsunuz. Fakat oyun bu kadar kolay değil. İlerledikçe oyun zorlaşıyor. Bu zorlukları aşmak tamamen yeteneğe bağlı. 3 can hakkı olduğu için hızlı ve dikkatli olmak gerekiyor. Arkadaşlarla ve diğer oyuncularla yarışma özelliği, oyuna daha fazla eğlence ile heyecan katıyor. Fakat bu oyun çok küçük çocuklar için uygun olmayabilir. App Store’da 12 yaş ve üzeri için tavsiye ediliyor.

WBR mobil 5 800 684x385

Virtuoso Piano: Gerçekçi görüntüsü ve tasarımı ile dikkati çeken ve Android uygulama mağazasında bulunan Vituoso Piano ile cihazınızı bir piyanoya çevirebilirsiniz. Her yaştan tüm kullanıcıların keyifle kullandığı bu uygulama ile müzik yeteneğiniz ortaya çıkacak. Uygulamada mükemmel ses kalitesi ile özellikle çocuklar, müziğin temellerini öğrenebilir ya da sadece eğlenmek için ücretsiz bir piyano deneyimi yaşayabilirler.

Magic Piano by Smule: Yıllardır dillerden düşmeyen şarkıları çalmak için oldukça basit bir müzik uygulaması olan Magic Piano by Smule, hem iOS hem de Android uygulama mağazalarında… Günümüzün en popüler şarkılarından klasik eserlere kadar, birçok müzik eseri elinizin altında. Şarkıları çalmak için yapmanız gereken tek şey ekranın üstünden gelen açık renk toplara basılı tutmak. Bu uygulama ile çocukların müziğe ilgi duyması sağlanarak onların gerçek bir piyano çalma deneyimi yaşamaları sağlanabilir.

Hoopa City: Çocukların, köy, kasaba hatta kendi tasarımları olan kocaman bir şehir inşa edebilecekleri en eğlenceli uygulamalardan biri olan Hoopa City, onların zihinsel, sosyal ve motor becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Bu oyun, eğitici yönüyle birlikte eğlence de vadediyor. Çocuklar değişik materyaller kullanarak çeşitli binalar oluşturuyor ve hayal güçleri sayesinde bunları birleştirebiliyorlar. Mağazalar, yollar, okullar, eğlence parkları veya stadyumlar inşa ederek, ister orman kasabası, isterlerse gürültülü bir şehir meydana getirebilmeleri mümkün. Hoopa City, iOS ve Android uygulama mağazalarında…

TabTale: Çocuklar için bir uygulamalar bütünü daha… TabTale, interaktif hikaye kitabı uygulamalarından oluşuyor. iOS ve Android uygulama mağazalarında yer alan bu uygulamalarda, kullanıcılar, seçeneklerden hikayeyi ve hikayenin kahramanlarını kendi isteklerine göre seçebiliyorlar. Çıkan sayfalar, çocuklarla etkileşimli hale geliyor. Bu sayede çocuklar, kendilerini hikayenin içinde bulabiliyor.

Move The Turtle: iOS uygulama mağazasında yer alan Move the Turtle, küçük tasarımcıların yetiştirilmesini amaçlayan bir uygulama. Çocuklar, kurallara dayalı komutlar doğrultusunda, desenler ile tasarımın temel mantığını öğreniyor.

WBR mobil 4 800

Siz de çocuklarınız için bu uygulamaları keşfedebilir, onların eğlenirken öğrenmesini sağlayabilirsiniz. Pek çoğu sizin de hoşunuza gidecek ve boş zamanlarınızda vakit geçirmek isteyeceğiniz oyunlardan oluşan bu uygulamalar için uygulama mağazalarını bir an önce ziyaret edin.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım