Apple kendi ödeme sistemi Apple Pay’i web ortamına getiriyor

apple pay

Apple, bu yılın Mart ayında çıkan söylentilerin ardından Apple Pay’in web sitelerine geleceğinin sinyallerini vermişti. San Francisco’da düzenlenen WWDC 2016‘da resmi olarak açıklanan Apple Pay’in web sitelerine gelmesi ise Apple için büyük önem arz ediyor.

Safari kullanıcısı olan Mac kullanıcıları, Apple’ın anlaşmalı web sitelerinde “Pay with Apple Pay” butonunu görmeye başlayacak. Alışverişlerini sadece bu butona tıklayarak yapabilecek olan Apple kullanıcıları, ödemelerini ise iPhone’larının Touch ID özelliği ya da Apple Watch’ları ile onaylayacak.

Apple Pay‘in web üzerinde deneyimi ilk etapta sadece ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve Singapur’da geçerli olacak. Özellik yakın gelecekte Fransa, İsviçre ve Hong Kong’da da devreye girecek. Özelliğin sadece Safari kullanıcıları tarafından kullanılabileceğini de mutlaka eklememiz gerekiyor. Kısacası Mac sahibi olsanız bile, eğer internet tarayıcınız Chrome ya da Firefox ise, Apple Pay ile ödeme deneyimi web ortamında yaşayamayacak olmanızı hatırlatalım.

Apple, Apple Pay butonunu koymak için pek çok önde gelen e-ticaret sitesi ile anlaşmaya varmış. Bununla ilgili bir liste gösteren Apple’ın, yakın gelecekte bu e-ticaret sitelerinin sayısını artırması ve Apple Pay‘in web üzerinden kullanımını artırmayı hedefliyor olması muhtemelen gözüküyor.

 


Etiketler: applewebisekullanıcılarısadeceilemacolaniçinticaretsafariapple’ınyakıngelecektepay‘indeneyimipay’insitelerineödemeeğer
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım