ABD’de Pokemon GO çılgınlığı yayılıyor, Türkiye APKMirror’ı ziyaret eden 6ncı ülke

pokemon go 1

Yeni Zelanda ve Avustralya’dan sonra ABD’de yayınlanan Pokemon GO fırtınası mobil uygulama dünyasında hızla yükselmeye devam ediyor. Similarweb‘in paylaştığı verilere göre Pokemon GO, aktif kullanıcı sayısında Twitter’ı bile geride bırakmak üzere.

Niantic tarafından geliştirilen Pokemon GO’nun Nintendo‘nun hisselerine yüzde 9 değer kazandırdığını daha önce paylaşmıştık. Reuters ise bugünkü haberinde Pokemon GO’nun iki gün içinde Nintendo’nun değerini 7,5 milyar dolar eklediğini yazıyor. Bu finansal yükselişin arkasında ise elbette hızla yükselen uygulama indirme ve aktif kullanıcı sayıları yatıyor.

Android’de Tinder’dan daha çok indirildi

Similarweb’in paylaştığı rakamlara göre Pokemon GO, ABD’de sadece 2 gün içinde Androidli cihazların yüzde 5,16’sına indirilmiş. Bu oran kulağa küçük gibi gelebilir ama gençlerin favori uygulaması Tinder bile şu  anda ABD’deki Androidli cihazların yaklaşık yüzde 2,5’inde mevcut.

Pokemon go tinder 768x613

Günlük aktif kullanıcı sayısında Twitter’ı geride bırakacak

Günlük aktif kullanıcı sayısında da Pokemon GO’nun büyümesi dikkat çekiyor. Pokemon GO’yu indirenlerin yüzde 60’ı uygulamayı her gün kullanıyor ki bu da ABD’deki Android kullanıcılarının yüzde 3’üne denk düşüyor.

Bu noktada kıyaslama yapılan uygulama ise Twitter. Twitter’daki günlük aktif kullanıcı sayısı ABD’deki Android kullanıcılarının yüzde 3,5’inden biraz daha fazla. Pokemon GO’nun yükseliş hızı da Twitter’ın kısa süre içinde geçileceğini gösteriyor.

pokemon go turkiye 768x563

Günde 43 dakika

Pokemon GO’da uygulama kullanım süresi ise 43 dakikayı buluyor. Whatsapp‘ta bu süre 30 dakika, Instagram’da 25 dakika ve Snapchat’te yaklaşık 23 dakika’da kalıyor. Yani Pokemon GO oyuncuları ciddi bir bağımlılığın eşindeler.

Pokemon go apk 768x557

Türkiye’nin ilgisi…

Pokemon GO, Android uygulamasının indirildiği APKmirror.com sitesinin verileri de çarpıcı bilgiler veriyor. Örneğin APK Mirror’ın mobil web trafiği bir gün içinde yaklaşık yüzde 600 artmış. APK Mirror’ı en çok ziyaret eden 6. ülke de Türkiye (%4) olmuş.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım