WhatsApp video görüşme özelliğini devreye aldı

whatsappWhatsApp bir yıldan uzun süredir beklenen video görüşme özelliğini sonunda devreye alıyor. Resmi blogundan bugün yaptığı açıklamayla gelişmeyi duyuran WhatsApp, özelliği birkaç gün içinde tüm kullanıcılarına sunmaya başlayacağını belirtiyor.

WhatsApp’ın iOS, Android ve Windows Phone mobil uygulamalarına gelen/gelecek güncellemeyle birlikte kullanmaya başlayabileceğiniz özellik, popüler mesajlaşma uygulaması içinden görüntülü görüşme yapmanızı sağlıyor. WhastApp’ın Mart 2015’te devreye aldığı sesli arama özelliğine benzer şekilde, kullanıcıların tek butona dokunarak karşı tarafla video çağrı başlatması mümkün hale geliyor. Görüşme sırasında telefonunuzun ön ya da arka kamerasını değiştirerek kullanmanız ya da çağrıyı bekletmeniz de mümkün.

WhatsApp’ın video arama özelliği doğrudan Skype ve FaceTime uygulamarına sıkı bir rakip oluyor. Hali hazırda 1 milyar kullanıcıyı geçen uygulamanın FaceTime’a göre çoklu platform desteği sunması ve Skype’a göre daha erişilebilir durumda olması önemli avantajlar. WhatsApp açıklamasında video görüşmeyi yalnızca en pahalı akıllı telefonu satın alabilen ve iyi bir internet servisi olan kullanıcıların erişebildiği bir özellik olmaktan çıkarmak istediğini de söylüyor.

WhatsApp uygulamasına bugünden itibaren gelecek güncellemeyi yaparak özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım