Google, Arama ve Haritalar’da mekan yoğunluklarını gerçek zamanlı olarak göstermeye başladı

google popular times

Google’ın Arama sonuçları ve Haritalar’a geçtiğimiz yıl entegre ettiği Popular Times özelliği, artık çok daha kullanışlı. Fiziksel mekanların ziyaretçi trafiğini haftalık periyotlar halinde gösteren özellik, artık, bir mekanla ilgili gerçek zamanlı trafik bilgisini getiriyor.

Google Arama ya da Haritalar’da bir mekanı aradığınızda mekanın haftanın günlerine göre ziyaretçi trafiğini gösteren Google, özelliği mekanla ilgili saatlik ve anlık trafik bilgilerini kapsayacak şekilde geliştirdi. Arama yaptığınız anda bir mekanla ilgili size ortalama yoğunluğuna göre sakin ya da kalabalık olduğu bilgisini veren özellik, canlı sonuçlarla birlikte kullanıcıların mekanda ortalama ne kadar zaman geçirdiğini de gösteriyor.

Google’ın ABD’de önümüzdeki Cuma gününü kapsayan Black Friday öncesinde, burada açtığı özellik, yüz binlerce alışverişçi için oldukça kullanışlı olacak. Buna ek olarak mekanların açılış ve kapanış saatleriyle ilgili bir güncelleme yapan Google, mekanların alt departmanları ya da servislerinin de çalışma saatlerini gösteriyor. Örneğin bir müzenin açılış kapanış saatleriyle aynı müze içindeki bir kütüphanenin ziyaretçilere açık olduğu saatler farklılık gösterebiliyor. Google Arama ve Haritalar’da bu mekanların çalışma saatlerinin alt kırılımlarını da gösteriyor artık.

google search

Google Arama sonuçlarıyla ilgil bir diğer geliştirmeyi ise sonuçları görüntülemekte kullandığı Rich Cards formatını restoranlar ve online kursları kapsayacak şekilde yaptı. Google,TripAdvisor, Thrillist, Time Out, Eater’e air restoran içeriklerini ve Coursera, LinkedIn Learning, EdX, Harvard, Udacity, FutureLearn, Edureka, Open University, Udemy, Canvas Network ve NPTEL gibi popüler kurs içeriklerini Arama sonuçlarında carousel ve üçlü dikey paketler halinde sıralıyor yenilikle birlikte.


EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım