Periscope, 360 derece canlı yayın özelliğini kullanıma sundu

360 video screenshot

Geçtiğimiz hafta hukuki nedenlerden ötürü ülkemizdeki ismini Scope olarak değiştiren Periscope, geçtiğimiz Aralık ayında duyurulan 360 derece canlı yayın özelliğini tüm kullanıcılarına açtı. Yaklaşık dört aydır kısıtlı bir kullanıcı kitlesi tarafından test edilen özellik, Periscope’un resmi Twitter hesabından duyuruldu.

Hem Twitter, hem de Periscope üzerinden aktarılabilecek 360derece canlı yayınlar, Live 360 etiketini taşıyacak. Bu yayınların hem iOS, hem de Android cihazlar arayıcılığıyla yapılabildiğini de belirtelim. Buradaki asıl önemli noktaysa 360 derece kamera desteği.

Bu konudaki en büyük rakibi olan Facebook’a oranla çok daha az 360 derece kameraya destek veren Periscope, iOS için bir, Android içinse iki kameraya destek veriyor. Android cihazlarda Periscope Producer uygulamasına ihtiyaç duyan 360 derece yayınlar iOS cihazlardaysa herhangi ekstra bir uygulamaya ihtiyaç duymuyor.

iOS için Insta360 Nano, Android için ise Ricoh Theta S ve Orah 4i 360 derece kameralara destek veren Periscope, kamera çeşitliliğini arttırmazsa Facebook’un gerisinde kalacak gibi görünüyor. Son olarak Insta360 Nano ve Ricoh Theta S modellerinin ülkemizde satıldığını fakat Orah 4i modelinin ülkemizde satışı olmadığını da ekleyelim.

 


Etiketler: 360dereceandroidperiscopehemioscanlıdestekbirthetatwitternanoverenyayınlarihtiyaçiçingeçtiğimizözelliğiniyayınülkemizde
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım