Google, arama sonuçlarına bilgi doğrulama desteği ekledi

FactCheck Apr7.width 942 1

Google, arama ve haber sonuçlarına bilgi doğrulama özelliğini ekledi. Google’ün tüm kullanıcılarına açılan özellik, haberlerden ya da başka kaynaklardan alınan bilgilerin doğruluğundan emin olamayan kullanıcıların farklı yorumları görmesini sağlıyor.

Google, halihazırda geçtiğimiz Ekim’den bu yana ABD ve Birleşik Krallık’ta bilgi doğrulama etiketini kullanıma sunmuştu. Bu etiketler, Google’da yapılan aramalarla ilgili belirli kaynaklardan gelen bir bilgi doğrulama sonucu varsa, bunların arama sonuçlarının hemen altında gösterilmesini sağlıyor. Aynı haber ya da bilgiyle ilgili farklı sonuçlar varsa Google bunları bir caousel formatında sırayla gösteriyor. Yayıncıların haber sonuçlarına bu özelliğin dahil edilebilmesi için, haber doğrulama araçlarıyla birlikte çalışıyor olmaları gerekiyor.

Google’ın bu özelliği dünya çapında hayata geçirebilmesinde sayıları gittikçe artan haber doğrulama organizasyonları oldukça etkili. Güney Amerika’dan Nepal ve Pekin’e dünyanın farklı bölgelerinde 115 farklı organizasyon online haberleri teyit etmek için çalışıyor. Türkiye’den Doğruluk Payı bu isimler arasında bahsedilen tek organizasyon. Teyit.org bu alanda önde gelen organizasyonlardan biri olarak geçtiğimiz yıl işe başlamıştı.


Etiketler: doğrulamahaberfarklıgooglebilgiaramasonuçlarınasağlıyorvarsateyitgelenilgiliorganizasyonbirgeçtiğimizkaynaklardaniçineklediçalışıyorolmaları
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım