Apple 2018 yılında iPhone yazılımına odaklanacak

apple ofis

Geçtiğimiz aylarda Apple‘ın iOS 12 işletim sistemi üzerine odaklandığı ve yazılım kalitesini artırmak için önemli çalışmalar yaptığı haberleri karşımıza çıkmıştı. Bloomberg‘in paylaştığı raporla birlikte Apple’ın yazılım kalitesini nasıl artıracağının detayları ortaya çıkmış oldu.

Son dönemlerde yazılım konusunda sıkıntılar yaşayan ve eski iPhone’ları yavaşlatma skandalı ile gündeme gelen Apple, ana ekran, e-posta uygulaması, CarPlay deneyimi, fotoğraf düzenleme ve paylaşımını konularında geliştirmeler yapmak için çalışıyordu.

Bloomberg’in paylaştığı rapor ise iki ana konuya odaklanıyor, genel yazılım kalitesinin artırılması ve söz verilen iOS özelliklerinin kullanıma sunulması. Bu doğrultuda yazılım şefi Craig Federighi ve takımı iOS’in yeni özellikleri konusunda daha fazla zaman harcayacak.

Yazılım kalitesini artırmak için yola çıkan Apple, her yıl yazın düzenlenen geliştiriciler konferansında verdiği sözleri yerine getirmek ve kullanıcıları için daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmak için çalışacak. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz günlerde Apple’ın amiral gemisi konumunda olan iPhone X‘in uygulama çökmeleri ve gelen aramalardaki sorunlarla ilgili çeşitli hataları ortaya çıkmıştı.

ARKit oyunlarına multiplayer desteği

Yazılım kalitesini artırmak için atılan en önemli adım ise mühendislerin yetkilerini artırmak. Gelen yetki ile Apple mühendisleri, hazır olmadığını düşündükleri bir özelliği erteleme hakkına sahip olacak. Siri‘nin iOS ile olan entegrasyonun için daha çok çalışacağını da belirten Apple, ARKit oyunlarına multiplayer oyuncu desteği de getirecek.

Animoji özelliğini yeni karakterlerle güçlendirecek olan Apple, bu özelliği iPad’e de taşımayı hedefliyor. Animoji özelliğini FaceTime’a entegre etmeyi de planlayan Apple, videolu görüşmeleri daha eğlenceli bir hale getirecek. 2018 yılında iPhone yazılımına odaklanacak olan Apple, iPad ile ilgili yazılım güncellemelerini ise 2019 yılında kullanıma sunacak gibi görünüyor.

Etiketler: appleyazılımiçinartırmakileolankalitesinidahaiphoneisegelenyılındabirioskullanımagetirecekkonusundaözelliğinianimojideneyimi
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım