Facebook’un VR çizim aracı Quill, sanatçılara animasyon yaratma fırsatı sunuyor

quill animationtools

Sosyal medya devi Facebook’un 10 yıllık yol haritasında önemli bir kilometre taşı olarak gördüğü Sanal Gerçeklik (VR) kavramı, platformda yeni sosyal deneyimlerin kazanılacağının sinyallerini veriyor. 2014’te Oculus’un satınal ınmasının ardından, bu alanda  attığı adımlar ve tüketiciye sunduğu ürünler de bu sinyallere güçlü bir kanıt olarak gösterilebilir.

Şirket, Oculus bünyesinde bulunan ve sanal gerçeklik (VR) çizim aracı olarak tanımladığı Quill‘e yönelik yeni bir gelişme duyurdu. Yapılan güncellemeler ile Quill  artık animasyon oluşturma özelliğine sahip. Güncelleme ile birlikte sanatçılar, VR içinde animasyonlarının her karesini hazırlayıp, düzenleyebilecekler.

Sanatçıların VR teknolojilerinde zengin çizimler yapmalarını sağlayan platformun kullanım konforu “orta” olarak tanımlanıyor. Ancak ürün yeni nesil hikaye anlatımında diğer 3D animasyon araçlarına göre çok daha hızlı. Zira geleneksel 3D animasyon yazılımlarında 1 yıldan uzun sürede hazırlayabilen bir animasyon, Quill’de 3 hafta gibi kısa bir sürede hazırlanabiliyor. Aracın yeni özelliğini test eden sanat Goro Fujita, “Beyond the Fence” isimli kısa animasyon filmi ile zamandan tam olarak bu kadar tasarruf etti.

Beyond the Fence, Quill üzerinde hazırlanan ilk animasyon film değil. Daha önceleri Emmy’e aday olan “Dear Angelica” da bu yazılım ile hayat bulmuştu.

Günümüzün yeni animasyon araçlarıyla bu tarz projelerin üretim süresi çarpıcı bir şekilde azalırken Quill sözcüleri, bunun sadece bir başlangıç olduğunu belirtiyor. Quill üzerinde daha fazla güncelleme ve özellikler üzerinde çalışılıyor. Daha sonraki adımlarda  kullanıcıların arkadaşları ile Facebook Spaces üzerinde yepyeni sosyal VR deneyimlerinin paylaşmaları bekleniyor.

Sanal gerçeklik kavramı, kullanacılara yeni sosyal deneyimler kazandırırken, 2016’da küreselde sadece 3,6 milyar dolar olan donanım ve yazılım VR pazarının 2020’de 40 milyar doları aşması bekleniyor.


Etiketler: animasyonbiryeniquillolarakiledahaüzerindesosyalgerçekliksanalfacebookkavramıaracıbekleniyorkısasüredemilyargüncellemeolan
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım