Facebook Twitter’ı gerçekten almak istiyormuş?

facebook-newBir süredir ortalıkta dolaşan “Facebook, Twitter’ı almak istiyor” dedikodusunun, AllThingsD’den Kara Swisher’in yazdığı bir yazı sayesinde gerçek olduğunu öğrendik. Yapılan habere göre Facebook, Twitter’a karşılık 500 milyon dolarlık Facebook hissesi önermiş. Fakat önerilen hisse sayısı, Facebook’un 15 milyar dolarlık değeri üzerinden belirlenmiş. Gerçekçi olmayan bu değer üzerinden hisse almak Twitter yatırımcıları tarafından uygun bulunmamış ve sonuçta anlaşma gerçekleşememiş.

Facebook’un 15 milyar dolarlık değeri geçtiğimiz yıl Microsoft’un gerçekleştirdiği 240 milyon dolarlık yatırım üzerinden belirlenen bir rakam.  Bugünlerde Facebook’un gerçek değeri olarak tahmin edilen rakam 5 milyar dolar. Bu değer üzerinden düşünüldüğünde, Twitter’a önerilen hisselerin değeri 150-200 milyon dolar aralığında bir rakama denk geliyor.

Aslında 150 milyon dolar bile aldığı son VC yatırımda, Twitter’a biçilen 98 milyon dolarlık değerin üzerinde bir rakam. Fakat Facebook’un önerdiği rakam hisse değişimine dayandığı için, 150-200 milyon dolar arasında bir değer Twitter yatırımcılarına az gelmiş olmalı. Belki 150 milyon dolar nakit olarak önerilseydi, bugün Twitter Facebook’un bir parçası olmuştu. Fakat, Facebook’un içinde bulunduğu nakit sıkıntısı düşünüldüğünde bu kadar yüksek nakiti şirket alımı için kullanması pek mümkün görünmüyor.

Ben Facebook’un kendi gelir modelini oluşturmadan, böyle bir alım gerçekleştirmesini doğru bulmuyorum. Facebook’un ihtiyacı olan, kendini para kazandıran bir şirket haline çevirmek. Bunu da Twitter’ı alarak gerçekleştiremez.

Etiketler: birfacebook’unmilyondolardolarlıkrakam150değeriüzerindenmilyarhissefakattwittertwitter’ıfacebookalmaktwitter’adeğerdüşünüldüğündeşirket
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım