Internet Explorer 9 sevinci kısa sürdü!

internet-explorer-9IE 9 bütün dünyada heyecan yarattı. Fakat hemen sevinmeyin. Çünkü IE 9'u internet kullanıcılarının dörtte üçü kullanamayacak.

Internet Explorer'ın yeni versiyonu IE 9, internet kullanıcıları arasında büyük bir heyecan yarattı. Microsoft'tan yapılan açıklamada, Internet Explorer 9 Platform Preview sürümü duyurulmuştu.

Yeni sürümün IE 8'de yaşanan birçok sıkıntıyı da gidermesi bekleniyordu.

Fakat kötü haber çabuk geldi.

Sadece Vista ve Windows 7'de

Heyecanla IE 9'un ilk sürümünü indiren çoğu kişi "Windows Internet Explorer Platform Review Windows SP2'den önceki işletim sistemlerini desteklememektedir" mesajını görünce şok yaşadı. Internet Explorer'ın yeni sürümünün Windows XP'yi desteklemediğini ilişkin haberlerin yayılmasının ardından Microsoft da resmi açıklama yaparak bu haberi doğruladı. Yani Internet Explorer 9 sadece Vista ve Windows 7 kulanıcılarına hitap edecek. Fakat Windows XP ve daha düşük seviyedeki işletim sistemleri altında çalışmayacak. Bu durumda tüm dünyadaki windows işletim sistemi kullanıcılarının yüzde 26'sının yeni Internet Explorer'ı kullanabileceği tahmin ediliyor. Windows XP kullanan yüzde 65'luk kesimin ve diğer işletim sistemlerini kullanan yüzde 9'luk kesimin ise IE9 deneyimi yaşayabilmesi için işletim sistemini en az Vista'ya yükseltmesi gerekiyor.

Etiketler: internetwindowsexplorerişletimyenifakatvistaınkullananmicrosoftlukyüzdekesiminheyecansadeceyarattıplatformsistemlerinikulanıcılarınadaha
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım