Derin Facebook İstatistikleri ve Türk Kullanıcılar

Derin-Facebook-istatistikleriFacebook’a dair istatistikleri eski incelemelerimizde CheckFacebook üzerinden takip ediyorduk. CheckFacebook’un güncelliğini yitirmesinin ardından Facebook‘un ülkelere göre üye dağılımını ve demografik özelliklerini inceleyen ve daha fazla istatistik sunan Facebakers‘a da bir göz atalım istedik.

Facebook‘un son açıkladığı sayılarla 400 milyon olan toplam üye sayısına karşılık, Facebakers şu anda 430 milyon civarında toplam üye sayısına ulaşıldığını yayınlıyor. Facebakers’in sağladığı rakamlara göre ABD 115.3 milyon üye ile en çok üyesi bulunan ülkeler arasında 1. sırada bulunurken, Türkiye 21 milyon üye ile 4. sırada bulunuyor.

Ana sayfadaki sıralamanın güncel halini ülkelere göre sıralama sayfasında görebileceğinizi hatırlatarak Türkiye‘ye biraz daha yakından bakalım…

Facebakers’a göre Türk profillerin yaklaşık 13 milyonu erkek kullanıcılara, 7 milyonu da kadın kullanıcılara ait. Türkiye nüfusuna vurulduğunda %27 civarında hesaplanan penetrasyon, online kullanıcılar arasında yaklaşık %80′e denk geliyor. Bu hesaba göre Türkiye’deki internet kullanıcı sayısının 26 milyonun üzerinde olduğunu hesaplayabiliyoruz.

Derin-Facebook-istatistikleri-2-640x218

Facebook’ta reklam yayıncılarının görebildiği CPC ve CPM ortalamalarına Facebakers’da da yer verilmiş. Buna göre ABD’de 0.47 dolar olan CPC ortalaması, ülkemizde 0.08 dolar. CPM’de ise ABD ortalaması 0.2 dolar iken, Türkiye ortalaması 0.03 dolar. En yüksek ortalama CPC ücreti ise 0.67 dolar ile Norveç’e ait.

Türkiye’deki genç nüfusun çokluğu ve Facebook’a olan ilgisi de istatistiklere yansımış. ABD’de 24 yaş ve altı Facebook kullanıcıları toplam kullanıcıların %35′i iken, Türkiye’de bu oran %54′lere kadar ulaşıyor. Yine ABD’de 45 yaş ve üstü Facebook kullanıcıları %24′lük bir kesmi oluştururken, Türkiye’de bu oran sadece %6 seviyesinde.

Uygulama istatistiklerine baktığımızda halen FarmVille‘in üstünlüğü dikkat çekiyor. 81 milyonu aşkın oyuncuya sahip uygulamayı 56 milyon kullanıcısıyla Facebook sayfalarına Html kod eklenmesini sağlayan Static FBML uygulaması takip ediyor. Facebook for iPhone uygulaması ise 32 milyon kullanıcıyla 4. sırada bulunuyor.

Uygulama geliştiriciler arasında en büyük ağ FarmVille’i de geliştiren Zynga’nın olurken, 2. sırada Facebook, 3. sırada ise RockYou bulunuyor.

Sayfa istatistiklerini genel, medya ve marka olarak 3 başlık altında toplayan Facebakers’ın grup istatistiklerinde çarpıcı örnekler var. İşte bu haftanın yükselen gruplarında bizden biri: Arkadaşın Olmayıp Profiline Bakanlar Laughing

Ek: Biraz eski de olsa ilgilenenler Facebakers’ın hazırlamış olduğu bilgi tablosunu saklamak isteyebilirler.

Etiketler: göremilyonfacebooksıradadolarüyeiseileolantoplambulunuyorortalamasıabd’demilyonutürkiyearasındacpckullanıcılaraaittürkiye’deki
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım