Facebook Sohbet Uygulamasında Güvenlik Açığı!

facebook-privacy1-300x200Bugün tespit edilen ve Facebook’un gizlilik konusundaki problemlerinden birisini daha gözler önüne seren problem gerçekten dünyanın en büyük sosyal ağının güvenlik konusunda çok daha dikkatli olması gerektiğini ortaya koydu.

Facebook’ta bulunan bir güvenlik açığı kullanıcıların arkadaşlarının arkadaş taleplerini görebilmelerine hatta sohbetlerini izlemelerine imkan tanıyor.

TechCrunch Europe’da yayınlanan videoda herkesin arkadaşının sohbet ekranını nasıl görebildiğini izleyebilirsiniz. YouTube’a gönderilen videoyu aşağıda paylaşıyoruz.


Haberin yayınlanmasının ardından Facebook Sohbet uygulamasını bakım çalışması yapılıyor diyerek kapattı. Şu an itibariyle Facebook’ta sohbet etmek isteyen kullanıcılar bu özelliği kullanamıyorlar ve çok büyük olasılıkla sohbet devreye alındıktan sonra da güvenlik açığı ortadan kalkmış olacak.

Son derece basit ve inanılmaz gözükse de, Facebook’un bu tür bir güvenlik açığı bırakmış olması gerçekten dikkat çekici. Şirketin günümüz itibariyle internetin en büyük varlıklarından birisi olduğunu göz önüne alacak olursak, bu tür hataların yaratabileceği hasarları kestirmek çok da zor değil.

Etiketler: sohbetgüvenlikaçığıbüyükçokönünetürolmasıdahagerçektenitibariylebirfacebookfacebook’unfacebook’taolacakdevreyekalkmışortadansonra
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım