Artıları ve eksileriyle Apple iPad

ipad-frontApple CEO'su Steve Jobs'un 'son devrimi' iPad, sonunda satışa çıktı. ABD'deki 221 Apple Store'da dün raflarda yerini alan Apple'ın tablet bilgisayarı iPad'i almak isteyenler Cuma gecesinden Apple mağazaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

16 GB'liği 499, 32 GB'liği 599 ve 64 GB'liği ise 699 dolardan satışa sunulan iPad'i, daha öndeden ön sipariş verenler alabildi. İlk olarak wi-Fi modelelri satışa çıkan iPad için binlerce kişi, ABD saati ile sabah saat 9'da kapılarını açan Apple mağazalarına akın etti.

Wi-Fi'lı modeli 680 gram olan cihazın, 1 Ghz'lik işlemcisi ve 9.7 inçlik ekranı bulunan 16, 32 ve 64 GB'lik üç hafıza seçeneği ile teknoloji dünyasının raflarında yerini aldı.

Akıllı cep telefonları ile dizüstü bilgisayar teknolojisini tek bir cihazda birleştiren iPad, 24.2 cm yüksekliğine, 18.9 cm genişliğe ve 1.3 cm'lik kalınlığa sahip.

iPhone'daki çığır açan başarısını klavye ve mouse'u tarihe karıştıran, dokunmatik ekranlı tablet PC'si iPad ile laptoplara karşı da tekrarlamak isteyen Apple, "son oyuncağına" gelen siparişleri yetiştirmekte sıkıntı yaşarken, bundan sonraki teslim tarihi olarak ancak 12 Nisan'dan sonraya gün veriyor. Son iki haftada 300 bini bulan ön siparişler, dikkate alındığında Apple'ın bu yıl için 6 ile 7 milyon arasında iPad satması bekleniyor.

ARTIK HERŞEY DOKUNMATİK

Bilgisayar ve internet dünyasını tamamen dokunmatik ekranla işleyen bir platforma taşıyan iPad ile internette gezinip, e-posta gönderilebiliyor. Fotoğraf düzenleyip, yüksek çözünürlükte (HD) video izlenebilen cihaz ile aynı zamanda e-kitaplar da normal bir kitap sayfası çevirir gibi okunabiliyor. İtunes üzerinden binlerce şarkı direk olarak iPad'e indirilebiliyor.

10 ARTISI (+):

1 - 10 saat boyunca şarj edilmeden kullanılabiliyor.
2 - Film ve müzik oynatması dışında yeni başlatılan iBook uygulamasıyla e-kitap okuyucusu olarak da kullanılabiliyor.
3 - Akıllı telefonlardaki mobilite ile dizüstü bilgisayarlardaki işlem gücü tek bir cihazda.
4 - İnce, küçük, hafif vs özellikleri ile dünyanın en kaliteli işçiliği
5 - Şık ve hızlı kullanıcı arayüzü
6 - Kusursuz çalışan takvim, tarayıcı, mail, müzik, video, photo, maps uygulamaları
7 - Çoklu dokunma özellikli yüksek kontrastlı LED ekran
8 - Firmanın iddiasına göre 10 saat gibi yüksek video izleme, wifi bağlantıyla internette dolanma, müzik dnleme süresi 1 ay gibi yüksek bir inaktif standby süresi
9 - iPhone uygulamalarıyla tam uyumluluk, iTunes Store, App Store, iBookstore ile zengin içerik erişimi
10 - Youtube HD video oynatabilme ....Hareket sensörü, pusula, kulaklık, mikrofon

10 EKSİSİ (-):

1 – Web tarama deneyimi için artık olmazsa olmaz bir standart haline gelen Adobe flash yok.
2 - Genişletme slotları yok (kart okuyucu, USB girişi...vb). Fotoğraf ve video gibi dosyaları aktarmak için Macbook, iMac, iTunes yüklü PC kullanmak veya özel aparat (dock) gerekli.
3 - Dahili hoparlörü var ama çıkış gücü ve kalitesi düşük.
4- Multitasking özelliği olmadığı için aynı anda iki uygulamayı çalıştırmak mümkün değil. İnternette dolaşırken veya e-kitap okurken aynı anda bir radyo dinleyemiyorsunuz.
5 – Dahili bir bir web kamerası yok. Görüntülü chat yapabilmek için harici bir donanım gerektiriyor.
6 - Kulaklık ve klavye için kullanılabilen Bluetooth'u başka bilgisayar veya telefonlarla dosya transferine izin vermiyor.
7 – Ekranı geri aydınlatmalı olduğu için e-kitap okuyucuların gözleri için rahat kullanıma uygun değil. Kindle'da olduğu gibi özel görüntüleme teknolojisi yok.
8 – Ortalama bir netbook performansına aşamayan iPad'in fiyatı da yine ortalama bir netbook fiyatından aşağı değil. Ayrıca, e-kitap okumak için ise iki kat daha pahalı.
9 – Flash Player'ı desteklemediği için online olarak erişilebilen Farmville gibi çoğu çevrimiçi oyunu, iPad kullanıcılarının unutması gerekecek.
10 – Ekran, migren gibi hastalıkları olanları, rahatsız edebilir. Notebook'lardaki standart görüş ve kullanım açısına alışmış olanlar için iPad, "iPhone'un biraz büyüğü"den öteye gitmeyebilir.

Internet henüz Jobs'un devrimine hazır değil

Fotoğraflar, e-postalar, Google Maps vb. uygulamaları iPhone'la benzer şekilde çalışan iPad'te, YouTube'daki HD videolar izlenebiliyor. İnternet tarayıcı olarak tablete uyumlu Safari versiyonu bulunan cihaz, ivmeölçeri sayesinde dikey veya yatay kullanılabiliyor.

Cihazın arayüzü, iPhone ekranı gibi çok sayıda uygulama ve kısayol barındırıyor. Apple'ın iPhone'daki en önemli stratejisi olan uygulama dükkanı, iPad için de şimdiden çalışmaya başladı.

150 bini aşkın iPhone'a özel uygulaması olan Apple, şu ana kadar 2 bin 500 civarında uygumayı iPad'e uyumlu olarak sundu. Flash desteği sunmadığı için internet sayfalarının çoğunu elden geçirmek durumunda kalan Apple'ın duyurduğu ve Beyaz Saray'ın ilk olarak listeye girdiği, iPad'e uyumlu internet sitelerinden bazıları ise şunlar:

CNN, Flickr, New York Times, Reuters, Time, ESPN, Netflix, NPR, National Hockey League, The White House, Sports Illustrated, People Magazine, Nike, CBS, National Geographic...

Bir internet sitesinin iPad'e uyumulu olabilmesi için sitenin Flash içeriğini HTML5'e dönüştürüp Apple'a başvurulması gerekiyor.

Fotoğraf Gallerisi

Etiketler: ipadiçinbirappleilegibiolarakiphoneinternetvideoınkitapyokdeğilveyaflashyüksekstoredaki
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım