Steve Ballmer ile D8′de Google, iPad ve Cep Telefonu Pazarı Üzerine

d8sbro_02D8′in son gününde bu konferansın müdavimlerinden sayılabilecek olan Steve Ballmer sahnedeydi. Microsoft‘un CEO’sunun yanında Ray Ozzie de sahneye çıktı ama tahmin edilebileceği gibi Steve Ballmer, özellikle rakiplerin adı geçtikçe daha fazla aktif oldu ve tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Önceki günlerinde Apple’dan Steve Jobs ve Facebook’tan Mark Zuckerberg‘in de katıldığı D8′de Steve Ballmer söyleşisinde özellikle iPad ve Google’ın çift işletim sistemi konuları öne çıktı.

İşte D8′e katılan Steve Ballmer ve Ray Ozzie söyleşinden önemli bölümler.

Söyleşide Ballmer, Google’ın Android ve Chrome OS işletim sistemleri ile ilgili görüşlerini paylaştı. Ballmer Google’ın iki farklı işletim sistemine sahip olmasını eleştirerek bir karar vermeleri gerektiğini söyledi.

Diğer yandan aynı konuda Ray Ozzie, rakiplere biraz daha fazla şans vererek Chrome OS’un işletim sistemlerinin geleceği yönünde atılmış bir adım olarak gördüğünü ifade etti.

Mobil pazarda Microsoft

Fakat cep telefonu pazarından bahsederken Ballmer da samimi itiraflar da bulundu ve Microsoft‘un bir numaralı ismi bir zamanlar cep telefonu pazarında birinci sırada bulunduklarını ama artık 5.liğe kadar gerilediklerini itiraf etti.

Üstelik bu konuda Apple‘ın hakkını da teslim etti: “Apple birkaç yıl önce cep telefonu pazarında yokken çok iyi bir iş başardılar” diye konuştu.

Ballmer’ın bu konudaki samimi itirafları ve yorumlarını biraz farklı yorumlamak da mümkün.

Windows Phone 7 için geri sayım devam ederken Ballmer eğer yeni mobil işletim sistemine çok güvenmiyor olsaydı, Microsoft‘un pazardaki konumu ve rakipleri ile ilgili bu kadar samimi sözler sarf eder miydi, üzerinde düşünülmesi gereken bir nokta.

iPad hakkında

Söz iPad‘e gelince ise Ballmer iPad’i modaya uygun bir PC’ye benzetti. Tablet PC’leri geleneksel PC’lerden çok da farklı olmadığını söyleyen Ballmer, asıl ayrımı cebinizde taşıyabileceğiniz cihazlar ile cebinize sığmayan cihazlar olarak yapıyor.

Cep telefonlarının (veya cep bilgisayarlarının) varlığını sürdüreceğini ve diğer formlardaki PC’lerin de şekil değiştirerek varlıklarını sürdürmeye devam edeceklerini anlattı.

Pazar büyük kısmının ileride de genel kullanım ihtiyacına cevap veren cihazlar tarafından domine edileceğini de söyleyen Ballmer, bir anlamda iPad‘i bu kategoriye sokmadı.

Steve Ballmer ve Ray Ozzie’nin D8‘de söyleşini İngilizce olarak şu adresten okuyabilirsiniz.

Etiketler: ballmerbirstevecepişletimraytelefonuilegoogle’ıncihazlarmicrosoft‘unozziefarklıettiipadçokolaraksamimiilgilichrome
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım