Yeni Nesil Yemek Tarifleri: Yummly.com

yummly00İnternet üzerinde yemek tarifleri bulabileceğiniz pek çok site yer alıyor. Fakat bunların pek çoğu ne yazık ki tarifleri listeleyen dev veri tabanlarından başka bir şey değil.

Eğer sizin aradığınız pek çok farklı kritere göre arama yapabileceğiniz, tariflerde sadece yemeğin malzemelerini değil, tadını, pişirme süresini ve hatta yaklaşık maliyetini de bulabileceğiniz bir siteyse dünyanın ilk anlamsal (semantic) yemek tarifi sitesi Yummly.com ilginizi çekebilir.

yummly01Şu anda 500 binin üzerinde yemek tarifi içeren Yummly.com‘un en büyük iddiası yemek işini biliyor olduğu. Pek çok farklı seviyede yemek konusundan anlayan Yummly.com, bu özelliği ile diğer yemek tarifi sitelerinden ayrılmayı başarıyor.

Aradığınız tarzda yemekleri bulmak için farklı özellikler sunan Yummly.com‘da işe basit bir arama ile başlayabilirsiniz. Örneğin biz sitedeki arama kutusuna “Turkish” yazarak işe başladık. Karşımıza içerisinde “Turkish” anahtar kelimesi geçen 172 farklı tarif çıktı.

Fakat Yummly’nin asıl farkı bundan sonra ortaya çıkıyor. Sitenin sağ tarafında yer alan filtreler tam da sizin damak tadınıza göre yemekleri bulmanızı sağlıyor. Örneğin Taste başlığı altında Salty yani tuzlu oranını biraz arttırdık. Geriye 69 tarif kaldı.

Bir akşam yemeğine uygun bir tarif aradığımız için Courses altından Main Dishes yani Ana Yemek seçeneğini işaretlediğimizde geriye 29 tarif kaldı. Çok beklemek istemediğimiz için Time and Price filtresi altında 30 dakikadan kısa sürede pişecek yemekleri listeledik ve geriye 6 tarif kaldı.

yummly02Nutrition, Diets and Allergies başlığı altında yumurta ve deniz ürünü istemediğimizi söyledikten sonra geriye kalan 4 seçenekten 100 kalorinin altında olanları görmek istediğimizde geriye 2 seçenek kaldı. Son olarak vejetaryen bir seçenek istediğimize karar verdiğimizde ise geriye sadece Vegetarian Turkish Pide kaldı.

Bu şekilde tam olarak istediğiniz gibi yemek tarifleri bulabileceğiniz siteden daha fazlasını almak için üye olmanız gerekiyor. Üye olduktan sonra kendi yemek tariflerinizi de siteye girebilir, sizin eklediğiniz tariflere benzer lezzetleri kolayca bulabilir, damak tadı size benzeyen diğer kullanıcıları görebilir, kendi tariflerinizi Facebook ve diğer sosyal ağlarda kolaylıkla paylaşabilirsiniz.

Bir yemek gurusu için de, bu akşam ne pişirsem diyenler için de ideal özelliklere sahip olan Yummly.com, tam olarak kendi damak tadınıza uygun yemek tarifleri bulabilmeniz için oldukça başarılı bir servis diyebilirim.

Etiketler: yemekbiriçingeriyeyummlytariflerikaldıtarifçokfarklıaltındapekdamakolaraksizindiğertamsonrabulabileceğiniztarifi
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım