MessengerFX LiveGO ile Yeniden Doğdu

LiveGoTürkiye’den çıkan önemli girişimlerden biri olan MessengerFX, almış olduğu yatırımı değerlendirerek yeni bir yüz ve yeni bir adla geliyor. Şirketin global pazardaki yeni ismi LiveGO.

2006 yılında Yusuf Yıldırım’ın kurmuş olduğu online IM(anlık mesajlaşma) servisi MessengerFX global açılımıyla bugüne kadar 10 milyondan fazla kullanıcıya hizmet vermeyi başarmıştı. Golden Horn Ventures’dan aldığı yatırımı kendini yenilemeye ayıran MessengerFX, artık LiveGO adıyla hizmet verecek ve kullanıcılarını yavaş yavaş buraya aktaracak.

Bir süredir private beta olarak test edilen LiveGO, bugün itibariyle açılışını yaptı ve yenilikleriyle çok ciddi bir platforma dönüştüğünü gösterdi. LiveGO, IM servislerinin yanında Hotmail ve Gmail’e erişimi mümkün kılıyor. Yahoo ve AOL erişimi ise yakında aktif olacak. Sosyal medyadan beslenmeyi ihmal etmeyen LiveGO’ya Twitter ve Facebook hesaplarını eklemek de mümkün. Bu servislere ortak durum güncellemesi göndermek ise oldukça basit. Foursquare, Linkedin, Myspace ve Friendfeed ise LiveGO’ya girmeyi bekleyen servislerden.

LiveGO Facebook

MessengerFX’ten daha modern bir görünümü olan LiveGo’nun, tasarım ve fonksiyonellik açısından oldukça başarılı olduğunu söylemek gerekiyor. Ana ekranı yöneten menülerin akışı da LiveGO’nun kullanımını keyifli bir hale getiriyor. Yakında kullanıma sunulacak takvim, görev, not ve hatırlatma özellikleri ise LiveGO’yu tam bir kişisel bir asistan konumuna yükseltecek gibi görünüyor.

Kendisiyle konuştuğumuz Yusuf Yıldırım, veri analizi(data mining) ile üst seviyede bir servis sunmak için çalıştıklarını ve bu sürümün kendileri için ilk basamak olduğunu aktardı. Yakında POP3 ve Imap desteğini de açacaklarını öğrendiğimiz Yıldırım, özelleştirilmiş arayüzlerin LiveGO’nun önemli bir parçası olacağını söyledi. Yıldırım halen Avrupa’da en yoğun kullanıcı kitlesine sahip olduklarını, İspanya ve Fransa’yı Türkiye’nin takip ettiğini, Türkçe arayüzün de çok kısa sürede aktif olacağını bizimle paylaştı.

LiveGO Gmail

Rakiplerini tedirgin edecek kadar iddalı görünen LiveGO, bu haliyle büyük olasılıkla yeni yatırımların kapısını da aralayacaktır. Grup iletişimine odaklı yatırım çeken mobil uygulamaları hatırlarsak LiveGO’nun gelecekte mobil mecrada da yolunun açık olduğunu söyleyebiliriz.

Etiketler: birlivegolivego’nuniseyenimessengerfxyıldırımolduğunuyakındayusufolacağınıoldukçakadarhizmetaktifmümkünyavaşglobalolduğuyatırımı
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım