Türkiye'nin En Büyük Sanal Dünyası "Sanalika"

sanalika-thumb-smallÜlkemizden çıkan en önemli oyun projelerinin başında gelen Sanalika hakkında, elimize ulaşan son istatistiki bilgilerden bir infografik hazırladık. Sanalika’nın son geldiği nokta ve büyümesini göstermesi açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.

Sanalika‘nın toplam kullanıcı sayısı Kasım 2010 sonunda 9.548.041 kişiye ulaşmış durumda. Üye sayısı artışlarına bakarsak son 10 ay içinde %100 bir artış olduğunu görüyoruz. Kısa süre içinde 10 milyonu bulması beklenen sanal dünya da, 10 milyonuncu avatarı yaratan kişiye özel süprizler yapılacağı bilgisini de bu ara paylaşmış olalım Wink

Adalar üzerinde kurulan Sanalika dünyasında, 114 adaya ulaşılmış ve 2010 sonunda 753 bin kullanıcı bu adalar üzerinde ev sahibi olmuş. Ev sahibi olunma sayısında da bir önceki yıla göre %100′den fazla bir büyüme söz konusu.

Sanal dünyada kahveci, balıkçı, polis, çiçekçi, dilenci, midyeci gibi oyun içinde sistem tarafından kontrol edilen özel karakterlerin sayısı ise bir önceki yıla göre 6 kat artırılmış. Oyun içinde renk olması açısından bu karakterlerin önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Sanalika’nın gelir kanalı olan sanal ürün satışı istatistiklerinde de ilgi çekici bilgiler var. Sanalika dünyasında satın alınabilen 1355 ürün bulunmakta ve saatte 1150, günde 27500, ayda 825000 parça ürün satılıyor. En çok satan ürünler ise sırasıyla sakız ve şeker, kot pantolon, saç modelleri, oyuncak robot, spor eşyaları, kostüm, televizyon, oyuncak UFO, vantilatör ve ışın kılıcından oluşuyor.

Sanalika‘nın kullanıcı sayılarındaki artış, sanal dünyayı geliştiren Oyun Stüdyosu‘nun çalışan sayısına yansımış. 2008 yılında kurulduğunda 6 kişi olan şirket 2009′da 15, 2010′da ise 45 kişiye ulaşmış.

Diğer istatistikler için aşağıdaki resimleri inceleyebilirsiniz.

Etiketler: sanalbiriçindesanalikaoyunsayısıkişiyekullanıcıürünolduğunuönemliisesonsahibi2010ulaşmışsonundaartışözeladalar
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım