GittiGidiyor Açık Arttırma Dönemini Kapatıyor...

gg_logo2-225x91GittiGidiyor üyelerine gönderdiği bilgilendirme mesajı ile 21 Aralık 2010 tarihinden itibaren açık artırma yöntemi ile satış dönemini kapatacağını duyurdu.

Şirket aslında 1 Kasım’da yaptığı bir başka duyuruda 1 Aralık tarihine kadar sistem iyileştirme çalışmaları nedeniyle açık artırma ila satış yapılamayacağını duyurmuştu. 1 Aralık’ta ise söylenildiği gibi açık artırma sistemi tekrar yayına alınmıştı.

Söz konusu süreç sanıyorum ki GittiGidiyor’un açık artırmasız bir yapıda gösterdiği performansı değerlendirmek için iyi bir fırsat yaratmıştır. Konuyla ilgili yapılan açıklamada da zaten özellikle açık artırma ile satışa olan ilginin alıcılar tarafında düştüğü ve düşmeye devam ettiği dile getiriliyor. Bunun yanında açık artırmayı kazanmasına rağmen ödeme yapmayan alıcıların sayısının arttığı da ayrıca belirtiliyor.

GittiGidiyor’un konuyla ilgili kullanıcılarına gönderdiği mesaj şöyle:

Yapmış olduğumuz incelemelerde,

Sitemiz üzerinden “açık artırma” yöntemi ile satışa sunulan ürünlere olan ilginin, özellikle “alıcılar” nezdinde, önemli ölçüde azalmış ve azalmaya devam etmekte olduğunu;

“Açık artırma”yı kazandığı halde ödeme yapmayan alıcılara dair şikayetlerin önemli ölçüde artmış ve artmaya devam etmekte olduğunu gözlemlemiş bulunuyoruz.

Bu nedenlerle, 21 Aralık 2010 tarihinden itibaren, “açık artırma” yöntemi ile site genelinde yeni listeleme yapılmasına son veriyor olacağız.

İyi alışverişler dileriz.

Saygılarımızla,

GittiGidiyor

E-ticaret’in yapısı değişirken tüketici açık artırma için beklemek istemiyor!

Şahsen yerinde ve doğru bir karar olarak gördüğüm hatta aslında uzun süredir beklediğim bu gelişmeye çok şaşırmadım. Dünyada e-ticaret’in yapısı değişiyor ve tüketiciler artık açık artırma ile zaman kaybetmek istemiyorlar. Rekabetin bu kadar kızıştığı ve fırsat sitelerinin kol gezdiği bir ekosistemde, açık artırma modeli zaten uzunca bir süredir tartışılıyordu.

Hatta Ağustos 2008′de The New York Times’da çıkan şu haberden sonra GittiGidiyor yetkililerine bir e-posta gönderip açık artırma ile ilgili planlarını sorduğumu bile hatırlıyorum. Hatırlamamın ötesinde söz konusu e-posta’yı buldum. Smile

Uzun lafın kısası bence GittiGidiyor beklenen ve doğru olan kararı vermiştir. Bu kararla birlikte şirketin farklı sektörlerde kanallar hayata geçireceğini tahmin ediyorum. Zaten bunun bir örneğini geçtiğimiz günlerde GittiGidiyor Seyahat ile görmüştük.

gittigidiyor-seyahat

Uygun fiyatlı yurt içi ve yurt dışı uçak biletleri GittiGidiyor Seyahat bölümünde!

Kullanıcılarına hem istenilen yönlerde uçuş fiyatı karşılaştırma hem de istenirse direkt olarak bileti satın alma imkanı sunan GittiGidiyor Seyahat, sanıyorum ki bu alanda birçok şirket için ciddi bir rakip konumuna gelecektir.

Şirketin GittiGidiyor Seyahat bölümü ile ilgili duyurusu şöyle:

Sevgili GittiGidiyor kullanıcıları,

GittiGidiyor olarak siz değerli kullanıcılarımıza daha iyi hizmet verebilmek amacıyla sürekli gelişmeye devam ediyoruz.

Bu amaçla, Türkiye’nin en kapsamlı online yurt içi ve yurt dışı uçak bileti acentesi olan GittiGidiyor Seyahat kategorisini yayına alıyoruz.

GittiGidiyor Seyahat ile istediğiniz güzergaha istediğiniz tarihteki uçuşları karşılaştırabilir, uçak biletinizi direkt GittiGidiyor’dan alabilirsiniz. Kuruluşumuzdan bu yana kullanıcılarımıza sunduğumuz uygun fiyatla alışveriş yapma imkanını GittiGidiyor Seyahat’te de sürdürüyor olacağız.

Sektördeki lider konumu, eBay ortaklığıyla güçlenen yapısı ve hizmet kalitesiyle Türkiye’nin en işlek alışveriş merkezi olan GittiGidiyor’dan güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

Türkiye’deki tüm seyahat acentelerine altyapı sağlayan Petur iş birliğiyle hazırladığımız Seyahat kategorimizi geliştirmeye ve hayatınızı kolaylaştırmak için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz.

GittiGidiyor Seyahat ile keyifli yolculuklar dileriz.

Saygılarımızla,

Cenk Angın
GittiGidiyor Genel Müdürü

GittiGidiyor’a başka hangi kanallar gelecek?

Şu an için sadece tahmin seviyesinde olsa da sanıyorum ki şirket dikeylerde yeni kanallar açmaya devam edecektir. Tatil, araç kiralama, hotel gibi seçenekler bu süreçte mutlaka değerlendiriliyordur diye düşünüyorum. GittiGidiyor’un ortağı olan eBay’i göz önüne alacak olursak Seri İlan ve Günlük Fırsatlar da olası potansiyeller arasında görülebilir.

Her ne kadar GittiGidiyor ortaklarının hali hazırda kurucusu oldukları bir Markapon olsa da, GittiGidiyor’a böyle bir entegrasyon günümüzün en önemli trendi ve gelecek vizyonu olarak görülen “yerel işletmeler” boyutunda değer katacaktır. Şirket şu anda sunduğu “Günün Fırsatı” bölümünü de bu yolla genişletme ve geliştirme yolunu seçebilir. Aynı şekilde “Seri İlan” kategorisi de bu yöndeki olası bir yaklaşımı destekleyecektir.

Sözü fazla uzatmadan başladığımız konuya geri dönelim ve noktayı koyalım.

GittiGidiyor 21 Aralık 2010 itibariyle site genelinde açık artırma modelinde yeni satış yapılmasına izin vermiyor olacak.
Etiketler: gittigidiyoraçıkbirileartırmaseyahatolandevamiçinşirketyeniolarakilgiliaralıkyurtkadaryapısıgittigidiyor’unkanallarsanıyorum
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım