Facebook Sayfaları Tasarım ve Özellikleriyle Yenilendi

Facebook-PagesKullanıcı profillerine yeni bir görünüm kazandıran Facebook, bekleneni yaptı ve bu tasarımı Facebook sayfaları için de geçerli kıldı. Benzer tasarım değişikliklerinin yanında Facebook sayfaları için iyileştirmeler ve yeni özellikler de açıklandı.

Bu güncelleme ile eskiden olduğu gibi Facebook profilleri ile Facebook sayfaları aynı görünüme kavuştu. Özelikle profil resimlerine şaşırtıcı bir görünüm kazandırmaya imkan veren bu arayüzün, markalar tarafından daha ilginç kullanımlarla tekrar gündeme geleceğini düşünüyorum.

Facebook sayfalarının tasarımı dışındaki yenilikler asıl üzerinde durulması gereken nokta. En önemli değişiklik ise Facebook sayfalarında artık bölgesel paylaşımlar yapılabilecek olması. Yani global bir marka tek Facebook sayfasıyla tüm ülkelere özel güncellemeler yapabilecek. Böylece markaların sayfalar üzerinden yerel reklam çalışmalarını kolaylaştıracak olan Facebook, aynı sayfayı beğenen kullanıcıları da artık sayfalarda gösterecek.

Facebook-Yeni-Sayfa-Tasarimi-2-640x297

Yeni özelliklerden dikkat çeken bir diğeri de Facebook’un artık profilinizi sayfaya dönüştürmenize imkan tanıması. Yeni tasarımla beraber isterseniz profilinizi yönetici olduğunuz sayfaya çevirebileceksiniz. Bu özelliği aktifleştirdiğinizde Facebook sayfa uyarılarını profil uyarıları gibi sol üst kısımda alıyorsunuz ve giriş yaptığınızda sadece o sayfaya dair şeyler görüyorsunuz.

Bu özellik sadece Facebook sayfası kullanmak için profil oluşturan kullanıcılar ve eposta uyarılarından yorulmuş yöneticiler için iyi bir durum ancak kişisel profiliniz için bu güncellemeyi yaptığınızda ana görünümde kullanıcı özelliklerinizin göz ardı edileceğini bilmelisiniz. Örneğin mesajlarınıza ulaşmak isterseniz yeniden profilinize dönmeniz gerekiyor. Profil-sayfa arası yönetim değişiminin saklı tutulması sanırım Facebook sayfalarının daha hızlı yönetilmesi amaçlanmış. Çünkü profilinizi birden fazla sayfaya yönlendirilebiliyor ve o sayfayla kolayca ilgilenebiliyorsunuz.

Facebook-Yeni-Sayfa-Tasarimi-640x198

Facebook ayrıca kendi uygulamalarına yönelik kullandığı FBML programlama dilini de Iframe’e yönlendirmeye karar verdi. FBML kullanımı kaldırılmış değil ancak artık Facebook sayfalarına eklenecek sekmelerde iFrame kodları kullanılabilecek.

Yeni sayfa tasarımı ve özellikleri hakkında sayfa yükseltme durumunuzu kontrol edebilir, ilgili tanıtım dökümanını ve yardım sayfasını ziyaret edebilirsiniz. iFrame kullanımı ilgili gelişmeler için Facebook Geliştirici bloguna göz atabilirsiniz.

Etiketler: facebookiçinyenibirsayfayaprofilsayfaartıksayfalarıtasarımıprofiliniziaynıilegibisayfalarınınkullanımıdahaimkanfbmlancak
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım