iPhone 5 Beklentileri

iphone5-225x225Teknolojiyi takip eden çoğru iPhone kullanıcılarına yeni çıkacak olan iPhone 5 ile ilgili toplam 21 soru soruldu, toplam 6500'den fazla yanıt verildi.

Aşağıda kısaca isminden, işletim sistemine, veri depolama seçeneklerinden piyasaya çıkış tarihine kadar çeşitli konulardaki iPhone 5 beklentileri…

İlk sorumuz yeni iPhone’un adıyla ilgiliydi. Okurlarımızın %65‘i Apple’ın yeni telefonu iPhone 5 olarak adlandıracağını tahmin ediyor. “iPhone “bir şey” ama 5 değil” diyenlerin oranı da az değil; %31.

Yeni iPhone’un kamerası ikinci merak ettiğimiz konuydu. Okurlarımızın %60‘ı yeni telefonda 8 MP kamera bekliyorlar. Fakat %22′si daha iyimser, onların beklentisi ise 10 MP.

Yeni cihazın görünümünde Apple’dan çok büyük bir yenilik beklemiyorlar. iPhone 5′in görünümünün 4′ten çok da farklı olmayacağını düşünenlerin oranı %70.

Ekran boyutu konusunda okurlarımızın %52‘si bir değişiklik beklemiyor. Her ne kadar Steve Jobs daha önce 4 inç ve üzeri ekrana sahip cep telefonlarını eleştirmiş olsa da iPhone 5 ile bu düşüncesinden vazgeçerek 4 inç iPhone’a yeşil ışık yakacağını düşünenlerin oranı %29.

iphone_klavye-225x231Beyaz iPhone ve fiziksel klavye konusunda ise büyük oranda bir görüş birliği var. iPhone 5′in beyaz bir modelinin piyasaya çıkacağını bekleyenlerin oranı %83 iken, iPhone’da fiziksel klavye olmaz diyenlerin oranı %93. Bu aynı zamanda tüm anket soruları içerisindeki en yüksek oran.

Apple’ın gelişmekte olan ülkelerdeki pazarda yer almak için daha ucuz bir iPhone modeli çıkartacağı söylentileri ise okurlarımız tarafından pek akılcı bulunmadı. “Apple ucuz bir iPhone çıkartmaz” diyenlerin oranı %84.

Üç boyut desteği ise anketin en başa baş konularından biriydi. Okurların %55‘i iPhone’da 3D desteği olmayacağını söylerken %45′i olabilir diyor. NFC ve 4G / LTE desteği konusunda ise beklenti büyük. Ankete katılanların %70′i NFC, %71′i ise 4G / LTE desteğinin olacağına inanıyorlar.

Gelişmiş ses tanıma ve sesli komut desteği de yine okurlarımız arasında yaygın olarak beklenen bir özellik. Okurların %82‘si beklentisi bu yönde. Diğer yandan çift SIM kart desteğinin iPhone’da yer almayacağını düşününler %89‘da.

a5-225x141 okurlarımız yeni iPhone’da A4 işlemci kullanılacağını tahmin etmiyorlar. Sadece %14′lük oy alabilen A4′ün önünde %29′la daha farklı ve daha gelişmiş bir işlemci beklentisi yer alırken, okurlarımızın %57‘si yeni iPhone’un işlemcisinin A5 olacağını tahmin ediyor.

Bellek konusunda da beklentiler büyük. Okurların sadece %12′si 512 MB bellek beklerken, %59‘u iPhone 5′te 1 GB bellek olacağını bekliyor. Belleğin 1 GB’ında üzerinde olacağını düşünenler ise %29′luk bir oran.

Telefonun en önemli özelliklerinden biri olan pil ömrü konusunda ise okurlarımızın beklentisi çok yüksek değil. Yeni iPhone’da pil ömrünün önemli şekilde artacağını tahmin edenlerin oranı %37. Okurların %57‘si pil ömrünün aynı kalacağını ya da çok az gelişeceğini düşünüyor. Bu konuda kötümserler olanların oranı ise %6.

itunes-cloud-225x144İşte ankette yanıtını en merak ettiğimiz sorulardan biri; iPhone 5′in veri depolama seçenekleri. Görünüşe göre okurlarımız iTunes Cloud için henüz erken olduğunu düşünüyorlar. iTunes Cloud’ın tek veri depolama seçeneği olacağını düşünenler %2, iTunes Cloud’ın fiziksel depolamanın yanında alternatif olarak sunulmasını bekleyenler ise %26. Fiziksel veri depolama imkanlarında bir gelişme beklemeyenlerin oranı %28. 64 GB‘lık bir iPhone modelinin zamanının geldiğine inanlar ise %44‘te.

Full HD video kaydı konusunda pek bir tartışma yok. Okurlarımızın %86‘sı bu konuda olumlu oy kullanmış. Diğer yandan HDMI çıkışı konusunda benzer bir ağırlık yok. HDMI olacak diyenler %59 iken, olmaz diyenlerin oranı %41. Home düğmesi konusunda okurlarımız yine kesin bir yanıt vermişler. Home düğmesi olmayan iPhone olmaz diyenlerin oranı %72.

iOS5-225x129İşletim sistemi konusunda okurların %23′ü iPhone 5′te iOS 4 serisinin tercih edileceğini ön görürken, %70‘i yeni telefonda iOS 5 işletim sistemi bekliyor. Bu soruda ki Symbian şıkkını işaretleyerek bu minik esprimize destek veren %7′lik kesime ise özel olarak teşekkür etmek istiyoruz Laughing

Ve son olarak iPhone 5′in piyasaya çıkış tarihi sorusu. Görünüşe göre okurlarımız bu konuda pek iyimser değiller. Yaz aylarında yeni iPhone’a kavuşabileceğimizi düşünenlerin toplam oranı %30. iPhone’u Eylül’de bekleyenler ise %26. Ekim veya daha geç diyenler ise %44.

Etiketler: iphoneisebiroranıyenikonusundadahaokurlarımızokurlarımızıniphone’dadiyenlerinolarakokurlarınfizikseltahminbeklentisiveriolacağınıçokbüyük
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım