Sitenizi Daha İlgi Çekici Hale Getirmenin 10 Yolu

10_1-225x170Eğer bir web siteniz varsa aktaracak bir şeyleriniz var demektir. Aktaracak bir şeyleriniz varsa onları birilerinin okumasını da istersiniz. Çok büyük ihtimalle internette sizin paylaştıklarınızdan faydalanacak ve keyif alacak insanlar da var ama sorun onları sitenize çekememekse demek ki bir yerlerde yanlış yapıyorsunuz…

Her şeyden önce estetik olarak hoş ve kullanışlı bir tasarıma sahip olmalısınız. İyi yazılmış ve kaliteli bir içeriğiniz de olmak zorunda. Arama motorlarında, sosyal medya da kolay ulaşılabilir olmak da şart. Bu çok temel konuları zaten biliyor ve bunlara dikkat ediyor olmalısınız, o yüzden bunları tekrarlamayacağım.

Aşağıda sitenize ilgiyi arttırmanıza yardımcı olması için sıralamaya çalışacağım maddeler ağırlıklı olarak içerik sitelerine yönelik. Yani bir e-ticaret siteniz varsa aşağıdaki 10 maddenin tamamı size uygun olmayabilir. Fakat yine de ne tür bir siteniz olursa olsun, genel anlamda faydalanabileceğinizi umuyorum…

1- Ek Fayda Sağlayın

Özellikle başlangıç aşamasındaki siteniniz mümkün olduğu kadar niş bir konuya eğiliyor olması, sizi üstesinden gelemeyeceğiniz rekabetten uzak tutmak adına faydalı olacaktır. Ama her zaman için sitenizin ana ilgi alanı çevresinde ek bir hareket alanı oluşturmaya çalışın.

Örneğin okulları tanıtan eğitimle ilgili bir siteniz varsa, okuyucularınız eğitim gereçleri hakkında da bilgiye ihtiyaç duyuyor olabilir. Çok sık olmamak kaydıyla okulların tanıtımlarının yanı sıra bu konudan da bahsederek, okurlarınıza ek bir fayda sağlayabilirsiniz. İnternet girişimleri ile ilgili bir sitede önemli popüler teknolojileri haberleri yer alması, emlak ile ilgili bir sitede konuyla ilgili hukuksal yönetmeliklerden bahsedilmesi diğer örnekler olabilir.

10_22- Soru Sorun

İnsanlar katkıda bulundukları şeyleri daha kolay benimserler. Eğer okuyucularınıza onların ilgisini çekecek kısa bir anket sunarsanız ve ankete katılımda bulunmalarını sağlayabilirseniz onlarla duygusal bir bağ kurabilirsiniz. Bir kere sitenize ufak da olsa bir katkıda bulunan ziyaretçilerin siteye geri dönme oranları önemli ölçüde artacaktır.

Ayrıca yazıların sonunda okurların yorumlarını istemek, hem etkileşimi arttıracak, hem de aynı şekilde siteniz ile kurdukları duygusal bağı güçlendirecektir. Okuyucuların fikirlerine önem verin ve onlara önem verdiğinizi okurlara da gösterin.

3- Bedava Bir Şeyler Verin

Çok basit bir kural; herkes bedavayı sever. Normal şartlarda değeri çok yüksek olmasa bile herhangi bir şeyi okuyucularınıza ücretsiz olarak verebilirseniz sitenizin de daha çok sevilmesine neden olacaktır.

Eğer imkanınız varsa ufak tefek hediyeler dağıtın. Bunu yapamıyorsanız sitenizde yayınlanmış bazı yazıları genişleterek ücretsiz bir e-kitap haline getirin ve PDF olarak indirmelerini sağlayın.

4- Konuk Ağırlayın

Sitenizin konusu ne olursa olsun mutlaka o alanda öne çıkmış, tanınmış, uzman olarak görülen kişiler vardır. Bu kişilerle tanışmıyor olabilirsiniz ama internet sayesinde onlara ulaşmanız hiç de zor değil. Samimi bir e-posta ile onlardan konuk yazar olarak sitenize bir yazı vermelerini istediğinizde, çoğunun buna olumlu yanıt vereceğini göreceksiniz. Daha da iyisi onlarla röportaj yapmak olabilir.

Bu sayede hem ilgi alanınızdaki önemli kişileri network’ünüze dahil etmiş olursunuz, hem de okurlarınıza konunuzla ne kadar ilgili olduğunuzu göstererek, onları daha da bilgilendirebilecek içerikleri kolaylıkla üretebilirsiniz.

5- Ziyaretçilerinizi Ziyaret Edin

Mutlaka web sitenizin ziyaretçi istatistiklerini inceliyorsunuzdur. Hangi sitelerin size en çok trafik gönderdiğine dikkat edin ve o siteleri ziyaret edin. Sizin hakkınızda ne konuşulduğunu yerine görün ve konuşmaya dahil olun.

Ayrıca sitenize bırakılan yorumların sahipleri eğer kendi sitelerinin adreslerini de bırakıyorlarsa onların sitelerini de ziyaret edin. Yorum yapmak isteyeceğiniz bir içerik görürseniz yorum yapmaktan çekinmeyin.

Ziyaretçilerinize, sadece sizin sitenize geldikleri zaman önemli olmadıklarını hissettirin.

10_5-225x2106- Yarını Düşleyin

Dünden veya bugün bahsetmek işin en kolayı ve bunu zaten çok fazla kişi yapıyor. Alanınızla ilgili yarını düşleyin, yarın neler olacağını, hangi trendlerin öne çıkacağını ön görmeye çalışın ve bunlardan bahsedin. Bu hem sizi bu alanda geleceğe hazırlayacaktır, hem de sitenize benzerlerinde olmayan çok ilgi çekici bir içerik sağlayacaktır.

Mümkün olduğu kadar okurlarınızın da yarını düşlemelerini teşvik edin ve örneğin sadece okurların paylaşımlarından, konunuz ile ilgili bir derleme hazırlayın.

7- Para Harcayın

Sitenizi ticari bir amaçla yürütüyorsanız bir reklam bütçeniz vardır. Ama sitenizi sadece hobi olarak bile yürütüyorsanız çok küçük bir bütçe ile, normal şartlarda ulaşması yıllar sürecek ziyaretçi rakamlarına erişebilirsiniz. Sıradan bir gün içinde gereksiz şeylere harcadığınız paranın ufak bir kısmından oluşan bir reklam bütçesi ayırın ve mütevazi bir reklam kampanyası başlatın. Ayrıca kim bilir, belki bugün hobi olarak yürüttüğünüz siteniz yarın asıl işiniz haline gelebilir…

8- Daha Çok Para Harcayın

10_4-225x168Eğer sitenizi ciddiye alıyorsanız ve uzun soluklu bir proje olarak görüyorsanız mutlaka eninde sonunda elinizi cebinizin daha derinliklerine daldırmak zorunda kalacaksınız. Hobi amaçlı olarak bile başlasa, sağlıklı bir büyüme gösteriyorsa bu işe daha çok para harcamamak büyük bir fırsatın kaçmasına neden olabilir.

Var olan reklam kampanyanızın bütçesini arttırabileceğiniz gibi, o güne kadar internetten bulduğunuz ücretsiz tema yerine belki de profesyonel bir tasarıma sahip olmanın zamanı gelmiş olabilir. Üstelik bunun için bir servet ödemek zorunda da değilsiniz. Çoğu profesyonel tema 10 ila 50 dolar arasında bir rakama satın alınabiliyor.

Sitenizi bir üst kulvara taşımak için tasarım dışında içerik için de para harcayabilirsiniz. İyi yazı yazan birini bulun ve ona yazı başına para ödeyerek başlayın. Anlaşacağınız kişinin tecrübesine göre yazı başına belli bir miktar karşılığında içeriğinizi zenginleştirecek birilerini bulmanız hiç de zor değil. Bütçenizi belirleyin, ve onu aşmayacak periyotlarda yazı satın alın.

9- İş Birlikleri Yapın

Pek çok ilgi alanı ve iş kolu kendi “yan sektörlerine” sahiptir. Sitenizin konusu ile ilgili doğrudan alakalı veya bir yan sektör olan alanlarda iş birliği yapabileceğiniz birilerini bulmak da hiç zor değil. En basit haliyle karşılıklı banner değiş tokuşu yapabileceğiniz siteler bulabileceğiniz gibi, 3. maddedeki bedava bir şeyler vermenizi sağlayacak birilerini bulmak sandığınızdan daha kolay olabilir.

Eğlence hayatı üzerine bir siteniz varsa, bir mekandan belli sayıda okurunuza ücretsiz giriş bileti alabilirsiniz. Ya da araba fotoğrafları yayınlandığınız sitenizin birkaç okuruna ücretsiz araba yıkama hizmeti verebilecek birilerine ulaşmanız zor olmayacaktır.

10- Pozitif Olun

Sürekli bir şeylerden şikayet eden insanları kimse sevmez. Siteler için de durum farklı değil. Yazılarınız genellikle olumsuz veya kötümserse ilk başta belli bir profildeki kullanıcının ilgisini çekebilir ama onlar bile sürekli karanlık bir içerikten sıkılacaklardır. Yayınladığınız içeriklerde pozitif olmaya çalışın.

11- Her Zaman Söz Verdiğinizden Fazlasını Verin

Mümkün olan her durumda söz verdiğinizden fazlasını sunun. “Sitenizi daha ilgi çekici hale getirmenin 10 yolu” deyip 11 madde yayınlayın. Bu kadar basit bir yöntemin ne kadar etkili olduğunu görünce şaşıracaksınız… Laughing

Etiketler: birçokdahaolarakilgilisitenizeilesitenizkadarolabilirsiteniziniçinhemvarsailgiyazısiteniziamaparaeğer
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım