Turkcell Yurt Dışında Mobil Uygulama Arıyor!

Turkcell-Artifical-LifeÖnceki gün Andoridli yeni telefonu T20‘yi tanıtan Turkcell, mobil uygulama tarafında da atağa kalkıyor. Artificial Life ile yapılan anlaşma doğrultusunda Turkcell, farklı platformlara yönelik mobil uygulamaları Türkiye pazarına sunacak.

Mobil uygulama alanında önemli geçmişe sahip olan Artificial Life, bir çok platformda geliştirdiği mobil uygulamaları 100 civarında ülkeye ulaştırıyor. Turkcell’in uygulama marketi Turkcell Uygulamalar üzerinden Türkiye pazarına da girecek olan şirket, arttırılmış gerçeklik ve yapay zeka gibi ileri teknolojilere de el atıyor.

Artifical Life’ın basın açıklamasına göre iSink U ve iSink U: Pirates Edition‘ın dahil olduğu birkaç oyun Turkcell tarafından yayınlanacak. Söz konusu Android uygulamaları elbetteki T-Market Android uygulamasında yayınlanacak ve eğer anlaşma detayları önceden tamamlandıysa Turkcell T20 sahipleri bu uygulamaları indirebilecek.

iSink-U

Burada dikkati çeken iki önemli nokta var. Birincisi, basın açıklamasında iOS’un adının anılmaması; ikincisi ise Turkcell’in bu işi yapacak yerli bir firma bulamaması(?). Turkcell’in kendi markası ile sattığı Androidli telefonlar için özel içerik arayışına girmesi elbette anlaşılabilir. iPhone’un kapalı döngüsü bu tarz bir esneklik sunmuyor. Diğer yandan Türkiye’de geliştirilebilecek uygulamaların yurtdışından getiriliyor olması da sanki bir büyük handikap. Hem uygulama geliştiricileri ve mobil şirketler hem de Turkcell açısından.

Mobil uygulamaların yükselişini sık sık dile getiriyoruz, destekliyoruz. Özelliklemobil oyunlar bu pazarda köşe başını tutuyor. Ülke olarak bu yönelimi biraz geriden takip etsek de, bugün çekingen davranmak yarın geç kalmamıza neden olabilir. Bunun önüne geçmek için de piyasadaki mevcut mobil şirketlerin bu alanda adım atmasını, kurumsal mobil uygulamalara yönelen şirketlerinde biraz bu çemberin dışına çıkmasını bekliyoruz. Ardından yapılması gereken ise yatırımlarla bu ekosistemi büyütmek.. Yurt dışında mobil uygulama aradığımız sürece bize hep pastanın küçük dilimi kalacak..


{/zj_fbcomment}
Etiketler: mobilturkcelluygulamabiruygulamalarıtürkiyeyayınlanacakpazarınaönemliuygulamalarınhemolanandroidilesıkanlaşmaturkcell’indışındabirazbasın
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım