Firefox 6 Performans Güncellemeleriyle Yayında

Firefox-6-indirinPopüler açık kaynaklı web tarayıcısı Firefox’un yeni sürümü Firefox 6.0 artık indirilebilir. Son 5 ay içinde 3. kez yeni bir sürümle karşımıza çıkan Firefox, bu defa görsel bir yeniliğe gitmeden tamamen performans gelişimine odaklanmış.

Bir dizi geliştirme yapılan ve hatalardan ayıklanan yeni Firefox’un önceki sürüme göre yüzde 20 daha hızlı olduğu ifade ediliyor. Özellikle açılış sırasında belirgin bir hız farkı var. Bu durum çok sayıda pencere açtığınız Panorama modunda da pek değişmiyor.

Adres satırına “about:permissions” yazarak ulaşacağınız yeni izin yöneticisi de Firefox 6.0′da web siteleriyle ilgili kullanım bilgilerinizi kolayca güncellemenizi sağlıyor. Yeni sürümde adres satırında site adlarının öne çıkarıldığı da paylaşılıyor ama benim gözüme çarpan bir yenilik olmadığını söyleyebilirim.

Farkedilebilecek küçük bir yenilik ise eşitleme kurulumu (sync) aracının ana menüye eklenmesi ve yeni web geliştirici menüsü. Bunun dışındaki tüm çalışmaların geliştiricilere özel olduğunu söylenebilir.

Son 5 ayda 3. Firefox sürümünü sunan Mozilla, geçtiğimiz Mart ayı sonunda Firefox 4.0'ı çıkarmış ve ilk 24 saatte indirilme rekoru kırmıştı. Son zamanlarda Chrome karşısında kan kaybeden Firefox’un bu hızla güncelleme yapması kendini yenilemesi açısından iyi görünse de eklenti geliştiricileri için sıkıntılı bir süreç doğuruyor. Firefox 6.0 web tarayıcılarının evrimine bir satır daha ekledi ve tarihteki yerini aldı. Bakalım 6 haftalık güncellemelerle gelecek yeni Firefox sürümleri neler getirecek.

Bu arada Firefox mobilde rekabeti bırakmamak için de Android için yeni sürümünü tanıttı. Tablet uyumluluğu için görsel yeniliklerin yapıldığı uygulamayı şuradan indirebilirsiniz.


{/zj_fbcomment}
Etiketler: yenibirfirefoxwebiçinfirefox’unadresdahasürümünügörselyenilikperformans sonsyncçıkarmışaracınınayısonundailkzamanlarda
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım