Facebook’un Gizli Projesi Spartan’ın Ekran Görüntüleri Sızdı

facebook-spartan1-225x172Facebook’un mobile dönük gelecek planını daha önce paylaşmıştık, TechCrunch’ta yayınlanan bir haber ile Spartan projesinin ekran görüntüleri gün yüzüne çıktı. Aslında Facebook’un geliştirici sayfalarında yanlışlıkla(!)  yer alan resimlerden anlaşıldığı kadarıyla Project Spartan gayet gerçek ve HTML5 ile tüm dokunmatik telefonlar için uygulamasız kullanımı hedefliyor.

HTML5′in güzelliklerinden faydalanacak olan Project Spartan’ın görüntülerinin TechCrunch’ta yayınlanmasının ardından Facebook, geliştirici sayfalarından görüntüleri hatta görüntülerin bulunduğu sayfayı tamamen kaldırmış. Ekran görüntülerine baktığımızda Facebook’un dokunmatik ekranlı telefonlar için mobil arayüzünün oldukça geliştiğini ve Facebook’un uygulamasız tüm özellikleriyle kullanılabileceğini görüyoruz.

Ekran görüntülerine ve sayfada yer alan açıklamalara göre Facebook Mobil Ürünler Yöneticisi Erick Tseng’in Mobilize’da belirttiği sosyal ağın mobil dönüşümü Spartan projesiyle başlıyor.

Apple ve Google’ın HTML5′e verdiği destekle internetin ve mobil internetin gideceği yön aslında belirlenmiş oldu. Facebook, bu geleceğe adım atması tabii ki kaçınılmazdı. Üyelerinin yarısının mobil cihazlarla Facebook’a bağlandığını her fırsatta açıklayan şirketin mobil için atacağı adımları merakla bekliyoruz.

Facebook Spartan’ın ekran görüntülerini ve kaldırılmadan önce alınan sayfanın pdfini aşağıda inceleyebilirsiniz.


{/zj_fbcomment}
EN ÜST SAYFA
kıbrıs web tasarım kktc sitesi reklam internet seo dizayn web tasarım logo yazılım google arama motoru optimizasyonu profesyonel firma e-ticaret sayfa şirketi web sitesi

Kıbrıs web Tasarım